PCM-weekoverzicht: Muziekindustrie dankt veel aan Spotify

© © Eugenio Marongiu

PCM-weekoverzicht: Muziekindustrie dankt veel aan Spotify

Geplaatst: 14 juni 2019 - 11:00

Aangepast: 23 april 2024 - 09:34

Randolf Bouwma

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

De invloed van streamingdiensten op de muziekindustrie

Media has no description

© PXimport

Muziek wordt veel minder illegaal gedownload dan vroeger, wat voor een deel te danken is aan de opkomst van streamingdiensten als Spotify. In dit artikel blikken we terug en staan we ook stil bij de kritiek, bijvoorbeeld wanneer het aankomt op het eerlijk compenseren van artiesten.

De verregaande medische mogelijkheden van wearables

Media has no description

© PXimport

Een moderne smartwatch of fitnesstracker heeft bepaalde functies die we nu al voor lief nemen. Denk aan een stappenteller en een hartslagmeter. Maar eigenlijk is dit nog maar het begin. Wearables gaan een telkens grotere rol spelen bij ziektes als epilepsie en parkinson. Lees hier meer.

De beste 17,3 inch-laptops voor ieder doeleinde

Media has no description

© PXimport

Laptops met een scherm van 17,3 inch staan te boek als flinke bakbeesten, maar tegenwoordig zijn notebooks in dit formaat een stuk makkelijker mee te nemen. Of je nu een model zoekt om op te werken of juist om te gamen, voor ieder doeleinde is er wel een geschikt apparaat te vinden.

De risico's van smartphone-onderdelen kopen uit China

 

© PXimport

Woekerprijzen op Chinese webshops als AliExpress maken in ons - zuinige Hollanders als we zijn - toch vaak iets los. Maar er zijn bepaalde productcategorieën die je op dit soort sites beter links kunt laten liggen, zoals smartphone-onderdelen. Waarom is dat, en waar kun je zoal op letten?

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten