PCM-weekoverzicht: Raspberry Pi 4 als nas-alternatief

© PXimport

PCM-weekoverzicht: Raspberry Pi 4 als nas-alternatief

Geplaatst: 28 februari 2020 - 13:00

Aangepast: 25 november 2022 - 08:36

Randolf Bouwma

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

OpenMediaVault op Raspberry Pi 4 installeren

© PXimport

DeRaspberry Pi 4 laat zich uitstekend inzetten als nas-alternatief. Dit onder meer vanwege degigabit-ethernetaansluiting. Bedoeling is dan wel om eerstOpenMediaVault op je Pi te installeren. We leggen in deze workshop uit hoe je te werk gaat.

Doorverkoop .org: alles over domeinnamen kopen

© PXimport

De domeinextensie .org is van eigenaar verwisseld. Wat voor gevolgen heeft dat voor websites die daar gebruik van maken? We noemen bijvoorbeeld Wikipedia... maar ook nieuwe sites die een .org-adres willen. We verdiepen ons in dit artikel in de verkoop van domeinnamen.

Kali Linux op Raspberry Pi gebruiken voor pentesting

© PXimport

Deze week nog een leuk artikel voor Raspberry Pi-bezitters. Dit keer gaan we in op Kali Linux, wat in te zetten is om je netwerk op allerhande manieren te testen. Normaal gesproken installeer je dit op je pc, maar het kan dus ook op de Pi. Lees hier hoe.

Ethische richtlijnen voor kunstmatige intelligentie

© PXimport

Veel knappe koppen hebben zich in het verleden uitgesproken tégen de opkomt van kunstmatige intelligentie. Een groot gevaar voor de mensheid, vond o.a. Stephen Hawking. Op Europees niveau wordt dan ook gewerkt aan richtlijnen, waar de ontwikkeling van AI zich aan moet voldoen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000