PCM-weekoverzicht: Maak kennis met de Raspberry Pi 4

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Raspberry Pi 4 is drie keer sneller en heeft extra poorten

© PXimport

Sinds deze week is de Raspberry Pi 4 Model B+ te bestellen en ten opzichte van het vorige model zijn er flinke stappen vooruit gezet. De processor en het werkgeheugen zijn sneller, terwijl er dit keer ook versies te koop zijn met 2 of 4 GB RAM. Ook zijn de aansluitingen vernieuwd. Lees hier meer.

Games streamen en de impact op de game-industrie

© PXimport

Eén keer een game kopen om hem vervolgens naar al je apparaten te kunnen streamen, dat lijkt de toekomst van gaming. Google mengt zich er in met Stadia, naast traditionele console-makers als Microsoft en Sony. Is dit de volgende stap voor de game-industrie, of is het nog niet zo ver?

Repareer je laptop en smartphone gewoon zelf

© PXimport

Laptops en smartphones hebben niet het eeuwige leven. En met een beetje pech begeven ze eerder de geest dan je zou willen. Zij het door slijtage, zij het door een ongelukje. In veel gevallen is het echter geen verloren zaak. Met de juiste onderdelen en goed gereedschap kun je veel zelf repareren.

Je laptop repareren doe je met deze tips gewoon zelf

Smartphone zelf repareren: Gereedschap en tips

Google Gboard-tips voor de expert

© PXimport

Heb je een Android-smartphone? Grote kans dat je dan het Gboard-toetsenbord van Google gebruikt. Deze heeft allerlei verborgen trucjes die multitasking makkelijker maken. Zo zit Google Translate ingebouwd en kun je shortcuts aanmaken naar veelgebruikte replies. Lees onze tien Gboard-tips!

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000