Nederlanders kopen meer hardware via internet

In de eerste helft van 2013 hebben Nederlanders meer smartphones, laptops en tablets via het internet gekocht dan in dezelfde periode van vorig jaar. Dit blijkt uit onderzoek van Thuiswinkel.org, die zag dat deze productgroepen sneller stegen dan het gemiddelde. Ook de digitale aankoop van muziek is gestegen ten opzichte van 2012.

Volgens de Thuiswinkel Markt Monitor 2013-1kochten Nederlandse internetters in het afgelopen half jaar voor 370 miljoen euro aan ‘computerhardware’. Daaronder vallen desktop pc’s, laptops en tablets. Dit is zeventien procent meer dan vorig jaar in dezelfde periode. Mobiele abonnementen en telefoons werden ook meer gekocht dan vorig jaar. Dit aantal steeg met 12 procent naar 658 miljoen euro.

Ook werd er de afgelopen zes maanden meer geld uitgegeven aan digitale muziekdownloads. De totale waarde daarvan steeg met achttien procent naar 53 miljoen euro.  Het is niet bekend of in deze cijfers ook de maandelijkse kosten van abonnementen op diensten als Spotify zijn meegerekend.

De waarde van het totaal aantal bestellingen steeg met acht procent naar ongeveer vijf miljard euro. Het aantal mensen dat minimaal één keer iets kocht via het internet is licht gestegen van 8,5 miljoen naar 8,8 miljoen. 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000