© PXimport

Maak je eigen memes!

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 10 oktober 2015 - 05:44

Aangepast: 24 november 2022 - 11:39

Redactie

Je kent ze wel, de komische plaatjes met een grappige treffende tekst erop die over al op het internet opduiken. Hier leggen we uit hoe je mee kunt doen aan deze rage door zelf memes te maken.

Op websites zoals memegenerator.nl, memelove.nl en memegen.nl kun je kiezen uit een heleboel grappige plaatjes die perfect geschikt zijn voor memes. Bovendien is het mogelijk om je eigen afbeeldingen te uploaden om een meme mee te maken. Lees ook: Zelf WK-grappen maken voor Facebook?

Vervolgens hoef je alleen maar je eigen tekst toe te voegen: een regel aan de bovenkant van de afbeelding en een regel aan de onderkant. Je kunt op sommige sites ook de stijl en kleur van de tekst naar wens aanpassen.

Daarna wordt je meme weergegeven en krijg je de mogelijkheid om deze uit te printen of te delen via e-mail, verschillende sociale media en apps. Je kunt hem naturlijk ook opslaan door er met de rechtermuisknop op te klikken en Afbeelding opslaan te kiezen.

In veel gevallen worden de memes die via een website zijn aangemaakt ook op de site zelf te staan zodat anderen ze ook kunnen gebruiken.

Als je liever een app gebruikt om memes te maken, zijn er een heleboel verschillende opties voor iOS, Windows Phone en Android. Ze doen allemaal ongeveer hetzelfde, dus kijk even naar het aantal downloads en sterren om te bepalen welke waarschijnlijk het beste zal werken.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000