De meeste virtualisatieprogramma’s hebben een eigen pakket met ‘add-ins’ (Virtual Machine Tools). Dit zijn eigenlijk drivers die in de virtuele machine geïnstalleerd kunnen worden. Samen zorgen deze drivers ervoor dat de virtuele machine veel beter presteert (vooral ook grafisch) en gemakkelijker te gebruiken is.

Zo maken deze tools het doorgaans mogelijk met de muis vrij in en uit de virtuele machine te bewegen, en zo ofwel de virtuele of de echte machine te bedienen. Vaak kunnen bestanden ook, na installatie van de drivers, via ‘drag en drop’ in en uit de virtuele machine worden gesleept.

Ook VirtualBox beschikt over add-ins. Om in VirtualBox dergelijke tools in een virtuele machine te installeren klikt u op Apparaten / Gast uitbreidingen installeren. In onze test werkte dit niet volledig. Ga dan in de virtuele machine naar het cd-romstation. U ziet dat daarin een virtuele cd is geladen die Vboxadditions_3 heet. Dubbelklik op een van de packages op de cd. Overigens zijn er in VirtualBox geen Windows 98-add-ins beschikbaar. Windows 98 zult u daardoor alleen in de standaardresolutie kunnen gebruiken, en het besturingssysteem is aanzienlijk langzamer.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten