© CIDimport

Artiesten blokkeren op Spotify

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 5 februari 2019 - 08:04

Aangepast: 16 november 2022 - 09:38

Redactie

Spotify is een fantastisch platform voor het beluisteren van het muziek, niet in de laatste plaats omdat je heel goed kunt aangeven wat je wel en niet wilt horen. Dat algoritme werkt goed, maar niet feilloos. Gelukkig is er een manier om ervoor te zorgen dat je bepaalde artiesten nooit meer voorbij hoort komen. Wil je ook artiesten blokkeren op spotify? Zo pak je dat aan.

Er zullen ongetwijfeld mensen zijn die zich afvragen hoe erg het is als er een liedje voorbij komt dat je niet wilt horen. Maar laten we als extreem voorbeeld even Michael Jackson noemen die wederom zeer negatief in het nieuws is, en waarvan veel mensen aan hebben gegeven nooit meer naar zijn muziek te willen luisteren. Dan is het toch best confronterend als de King of Pop ineens toch weer voorbij komt denderen. Dat kun je dus voorkomen door de artiest in het geheel te blokkeren binnen Spotify.

Artiesten blokkeren

Voor we je uitleggen hoe dit werkt, is het wel even belangrijk om te melden dat de functie op het moment van schrijven nog niet is uitgerold voor de desktopversie van Spotify. Je kunt artiesten alleen blokkeren in de smartphone app. Wanneer je dit hebt gedaan, is de blokkade overigens wel actief wanneer je Spotify op je pc luistert. Het bedrijf heeft aangekondigd deze functie op termijn ook uit te rollen voor de desktopversie, maar wanneer precies is nog niet bekend. Het blokkeren van artiesten op je smartphone is heel eenvoudig. Open de app en zoek naar de artiest die je niet meer wilt horen. Je ziet nu rechtsboven een pictogram met drie puntjes. Wanneer je hierop drukt opent er een menu, met daarin de optie Speel deze artiest niet opnieuw af. Wanneer je dit hebt ingedrukt, zul je nooit meer iets horen op Spotify van de artiest die je zojuist hebt geblokkeerd. Om dit ongedaan te maken in de toekomst navigeer je weer naar de pagina van deze artiest. Ditmaal vind je in het menu met de drie puntjes de optie Verwijderen. Dat klinkt raar, zeker gezien je daarna de melding krijgt Verwijderd uit bibliotheek, maar het enige dat je daadwerkelijk verwijdert is de blokkade.

© CIDimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000