'Google past zoekresultaten aan onder druk van EU'

Google lijkt van plan te zijn om zoekresultaten rond Google Shopping aan te passen, in navolging van een megaboete van de Europese Commissie. Zonder ingrijpen zou de financiële schade alleen maar oplopen.

Lees ook: Google krijgt megaboete - is het tijd het internetbedrijf op te breken?

Dat meldt persbureau Bloomberg. De Europese Commissie legde Google afgelopen juni een boete op van 2,4 miljard dollar, vanwege machtsmisbruik. Wie bij de zoekmachine zoekt op een product, krijgt altijd eerst resultaten van Google Shopping te zien en pas daaronder van andere prijsvergelijkers.

Deadline

Naast de boete gaf de EC Google tot 28 september de tijd om hier verandering in te brengen. Zou Google op dezelfde manier doorgaan, dan wacht het bedrijf verdere boetes. De partijen zijn nu met elkaar in gesprek over de vervolgstappen van Google.

Wat de aanpassingen precies zijn, is nog niet duidelijk. De Europese Commissie kijkt nu of Google's voorgestelde maatregelen ver genoeg gaan om verdere escalatie te voorkomen. Als dat zo is, horen we waarschijnlijk wat er daadwerkelijk gaat veranderen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000