Gmail is een heel fijne webmailclient. Ook erg handig en fijn is Google Inbox, dat automatisch je e-mail bundelt en je in staat stelt om er taken van te maken. In deze miniworkshop laten we je zien hoe je beide webapps op de desktop kunt gebruiken.

Google Chrome

In Google Chrome heb je de optie om een snelkoppeling aan te maken voor webapps. Dit doe je door op het Chrome-menu rechtsboven te klikken (de drie puntjes) en daarna te kiezen voor Meer hulpprogramma’s / Toevoegen aan bureaublad. Voer een naam in voor je app, vink de optie Openen als venster aan en klik op Toevoegen. Als je nu op de bureaubladsnelkoppeling klikt, opent Google Chrome Gmail in een apart venster. Je kunt de snelkoppeling ook vastmaken aan de taakbalk. Dat is al enigszins handig, maar heeft wel een aantal nadelen, zo kun je maar een Google-account tegelijk gebruiken en deze optie werkt niet op macOS.

© PXimport

In Google Chrome is het mogelijk om webapps in een apart venster te draaien.

 

Wmail

Wmail is een opensourceprogramma waarmee je zowel Gmail als Inbox op de desktop kunt gebruiken. Dat is handig, want het grootste nadeel van webmail is dat je per se de browser open moet hebben en daardoor niet zo snel bij je mail kunt komen. Handig is ook de ondersteuning voor meerdere Google-accounts en de optie om snel te wisselen tussen Gmail en Inbox. Daarnaast integreert het programma goed met het besturingssysteem. Je kunt het programma downloaden vanaf de GitHub-pagina. Klik op de betreffende versie voor jouw besturingssysteem. Voor Windows krijg je een *.zip-bestand aangeboden. Dubbelklik op het installatiebestand in de zip om het programma te installeren en klik op Next / Next / Install. Nadat je het programma geopend hebt, voeg je eenvoudig je eerste Google-account toe. Als je Gmail wilt toevoegen, kies je voor Add Gmail Mailbox. Voor Inbox klik je op de knop Add Inbox Mailbox. Log daarna in met je gebruikersnaam en wachtwoord en na het inloggen verschijnt je e-mail in beeld.

© PXimport

Zodra Wmail gestart is, kun je direct een Gmail- of Inbox-account toevoegen.

 

Configureren

Om nog een e-mailaccount toe te voegen, klik je linksonder op het plusje en kies je voor Gmail of Inbox. Met het tandwiel eronder kun je de instellingen van het programma wijzigen. Hier kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om wel of geen systeemvakpictogram weer te geven met Show tray icon. Je kunt ook de kleur van het systeemvakpictogram instellen als er ongelezen mail is met de optie Tray unread colour. Op het tabblad Accounts kun je de toegevoegde accounts beheren. Wil je bijvoorbeeld voor een account geen notificaties weergeven, dan kun je dat hier instellen door de juiste account te selecteren en dan de optie Show notifications aan te passen. Je kunt op dit tabblad ook het pictogram voor een e-mailaccount wijzigen. Hiervoor klik je op Change account icon en selecteer je een plaatje dat je er graag voor wilt gebruiken.

© PXimport

In de instellingen kun je notificaties instellen en per accounts aanpassingen maken op het tabblad Accounts.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000