© PXimport

FolderMill - Documenten-automaat

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 25 oktober 2019 - 06:19

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Toon van Daele

Wanneer je geregeld dezelfde bewerkingen op documentbestanden moet uitvoeren, zoals het toevoegen van een watermerk of het omzetten naar een afbeelding of pdf, dan kan FolderMill je best wel wat tijd besparen. Deze tool kan namelijk allerlei handelingen automatisch uitvoeren op bestanden in door jou aangeduide datamappen.

Voor je met FolderMill aan de slag gaat is het goed te weten dat de gratis versie (die we hier bespreken) een zeer bescheiden watermerk toevoegt aan de door FolderMill bewerkte of afgedrukte documenten. Er zijn verder geen beperkingen ten overstaan van de betaalde variant (die een stevige 499 dollar kost).

Actiesets

FolderMill – letterlijk: mapfabriek - verwacht allereerst dat je een zogenoemde ‘actieve map’ definieert. Het is de bedoeling dat documenten die in deze map terechtkomen op een bepaalde manier door FolderMill worden verwerkt. Hoe of wat dien je zelf te bepalen aan de hand van een zogenoemde ‘actieset’. Je kunt uit verschillende acties kiezen en die ook combineren. Er zijn een zevental mogelijkheden: het converteren naar een pdf of een afbeelding, het hernoemen of kopiëren van het bestand, het toevoegen van een watermerk of tekst, of het afdrukken of het doorspelen aan een andere, zelf te kiezen applicatie. Afhankelijk van de gekozen actie komen er dan specifieke opties beschikbaar. Bij het omzetten naar een afbeelding bijvoorbeeld kun je kiezen tussen jpg, png en tiff, en tevens de kwaliteit, resolutie en afmetingen aangeven.

© PXimport

Filters en meer

Het is wel mogelijk bepaalde bestandsextensies buiten deze bewerkingen te houden en een of meer extra filters te activeren: op basis van de papiergrootte, de bestandsnaam en de bestandsinhoud.

De verwerkte bestanden belanden dan in een andere, eveneens zelf te bepalen map. De originele bestanden worden naar een andere map gekopieerd of worden automatisch verwijderd, eventueel na een instelbare periode. Je kunt meerdere actiesets per actieve map definiëren en het is ook mogelijk verschillende actieve mappen vast te leggen. Meer feedback over de werking van de tool vind je nog op de website.

Conclusie

Wie op allerlei documenten of afbeeldingen geregeld een van de acties moet uitvoeren die in FolderMill beschikbaar zijn, heeft aan deze tool zonder meer een degelijke hulp. Je mag er dan wel niet wakker van liggen dat in de gratis versie een klein watermerk aan je documenten wordt toegevoegd.

© PXimport

7,0

ONS OORDEEL

FolderMill

Pluspunten

Gebruiksvriendelijk en overzichtelijk

Minpunten

Relatief beperkt aantal acties

(Bescheiden) watermerk in de gratis versie

Conclusie

**Prijs** Gratis **Taal** Engels **OS** Windows XP SP3 en hoger **Website** [www.foldermill.com](https://www.foldermill.com/)...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000