Drie redenen om de Huawei P9 in huis te halen

De Huawei P9 is het nieuwste toptoestel van de Chinese firma Huawei en biedt dezelfde luxe smartphone-ervaring als zijn concurrenten, maar dan voor een lagere prijs.

© CIDimport

  Lees hier wat dit betekent.


Als je een luxe Android-smartphone wil aanschaffen denk je al gauw aan de gevestigde namen. De Samsung Galaxy S7, HTC 10 en LG G5 hebben allemaal veel te bieden: krachtige hardware, degelijke camera's en de nieuwste versie van Android aan boord. Toch kun je tegenwoordig ook voor minder geld een minstens zo goede mobiele telefoon kopen.

Zo biedt Huawei met zijn P9 je een high-end smartphone die op alle gebieden kan wedijveren met de eerder genoemde smartphones, maar dan met een adviesprijs van honderd euro lager. Voor die prijs krijg je een toestel met een razendsnelle processor, vlijmscherp beeldscherm en een riant camerasysteem. We nemen de drie beste aspecten van het toestel hier met je door.
 

Camera's met technologie van Leica

De camerafabrikant Leica staat vooral bekend om zijn uitstekende cameralenzen en dit succes is Huawei niet onopgemerkt gebleven. Het Chinese bedrijf is de samenwerking aangegaan met de camerafabrikant en heeft maar liefst twee camera's met de technologische kennis van Leica in de P9 gestopt.

De ene sensor is speciaal ontworpen om accurate kleurinformatie te registreren terwijl de andere sensor juist in zwart-wit zo veel mogelijk details en contouren vastlegt. Bovendien hebben beide sensoren een lens van Leica ingebouwd, waardoor foto's strak en scherp uit de camera klaargezet worden om bewerkt en bekeken te worden.

Maar de techniek van Leica zit 'm niet alleen in de hardware: ook in de software zit de techniek van de cameragigant verwerkt. Dankzij speciale algoritmes in het beeldverwerkingssysteem komen foto's nóg beter uit de bus. Ook achteraf bewerken is geen enkel probleem: Huawei heeft zijn camera- en galerij-apps volgestopt met allerlei filters en andere handigheden om je foto's te perfectioneren.
 

Emotionele software

Huawei heeft over Android een laagje gegoten die het bedrijf EmotionUI of EMUI noemt. Ondanks dat er op sommige vlakken kritiek geuit wordt op hoe Huawei het aangepakt heeft biedt dit laagje toch een heleboel handige functies voor gebruikers. 

Zo houdt EmotionUI je apps op de achtergrond in de gaten. Is een app overmatig actief op de achtergrond? EMUI helpt je met deze apps op te sporen en af te sluiten, wat de batterijduur van je toestel alleen maar ten goede komt. Daarnaast helpt EMUI je met je geheugengebruik in de gaten houden, zodat je altijd genoeg werkgeheugen hebt voor die ene zware game of die heftige multitasksessie.

Om de Huawei P9 echt jóuw toestel te maken kun je de software volledig aan je eigen voorkeur aanpassen door middel van thema's. Als je bijvoorbeeld een mooi roze hoesje om het toestel heen hebt kun je voor een roze thema kiezen. Zo wordt de Huawei P9 een echte eigen smartphone.
 

Goedkoper dan de concurrentie

Maar de belangrijkste reden om een Huawei P9 aan te schaffen is natuurlijk zijn lage adviesprijs. Huawei heeft het toestel met meer dan honderd euro goedkoper dan de Galaxy S7 in de markt gezet zonder te beknibbelen op enig vlak. Onder de motorkap loopt namelijk de Kirin 955-chipset: de krachtigste processor die Huawei ooit ontworpen heeft. Deze wordt bijgestaan door 3 GB werkgeheugen: genoeg voor zelfs de meest intensieve multitasker.

Maar daar houdt de degelijke hardware niet op: aan de achterkant bevindt zich ook nog een razendsnelle vingerafdrukscanner, bekend van onder meer de Nexus 6P. Voor je multimedia is 32 GB aan opslagruimte aanwezig, die bovendien uit te breiden is met een geheugenkaart. Al je selfies kun je hier natuurlijk ook kwijt, welke je schiet met de frontcamera die een sensor van maar liefst 8 megapixel omvat. 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000