© CIDimport

Download álles met Orbit

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 18 maart 2010 - 12:03

Aangepast: 27 augustus 2022 - 12:32

Redactie

Download een stuk sneller, onderschep webvideo en download vrolijk verder na een verbroken verbinding. Dat is samenvattend wat Orbit Downloader allemaal kan. Kortom: de ideale downloadtool.Stap 1Ga naar www.orbitdownloader.com en klik op de downloadknop.

Download een stuk sneller, onderschep webvideo en download vrolijk verder na een verbroken verbinding. Dat is samenvattend wat Orbit Downloader allemaal kan. Kortom: de ideale downloadtool.

Stap 1

Ga naar www.orbitdownloader.com en klik op de downloadknop. Op een nieuw geopende pagina klikt u nogmaals op download, waarna u wordt doorgesluisd naar een pagina van CNET. Volg de instructies om het installatiebestand van Orbit Downloader binnen te halen. Bewaar het installatiebestand op uw Bureaublad en dubbelklik erop, waarna de installatiewizard start. Klik een paar keer op Next tot u bij de stap Select Additional Tasks aankomt. Schakel daar beslist de optie Set my home page to Orbit Downloader Start Page uit, om te voorkomen dat de startpagina van uw browser wordt gewijzigd. Om te voorkomen dat Orbit telkens ongevraagd samen met Windows opstart, is ook de optie Start Orbit on system startup uitschakelbaar. Mocht u Orbit Downloader behalve in Internet Explorer ook in andere browsers willen gebruiken, dan kunt u deze kiezen door de desbetreffende selectievakjes voor de browsernamen in te schakelen. Klik op Next.

Stap 2

In de volgende stap kunt u de Grab Pro-optie ingeschakeld laten als u ook videostreams en dergelijke wilt onderscheppen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan filmpjes van YouTube. Klik weer op Next en in de laatste stap op Finish. Orbit Downloader is nu klaar voor gebruik. Rechtsonder in de taakbalk vindt u een nieuw pictogram dat bij Orbit hoort. Het eventueel geopende venster met specifieke downloadinstructies voor video-streams kunt u sluiten.

Stap 3

Orbit Downloader werkt volautomatisch. Zodra u op een downloadlink klikt in (bijvoorbeeld) Internet Explorer neemt Orbit de downloadtaak geheel over. In het venster Create New Download kunt u met de knop Browse achter het veld Save to de gewenste bewaarplek kiezen. Klik op OK om de download te starten. Mocht u het trouwens willen, dan is zelfs de bestandsnaam van het te downloaden bestand te wijzigen, maak hiervoor gebruik van het veld achter Save as.

Stap 4

Als u de muispijl even stil houdt boven het pictogram van Orbit Downloader ziet u direct hoe het gesteld is met uw download. Door op het pictogram te klikken (gewoon met de linkermuisknop) ziet u in één oogopslag wat er zoal gaande is. Zo ziet u in de kolom onder Speed de downloadsnelheid. Het mooie is dat Orbit probeert om het te downloaden bestand van meerdere locaties tegelijkertijd te downloaden, daarmee wordt de snelheid soms fors verhoogd. Zodra het downloaden voltooid is wordt hiervan melding gemaakt met een popup-venstertje rechtsonder in beeld.

Stap 5

Orbit Downloader bewaart alle downloaddetails. Dat vergemakkelijkt het terugvinden van ooit binnengehaalde bestanden (vooropgesteld dat u ze niet al verwijderd hebt natuurlijk). Alle gedownloade bestanden vindt u in de map Completed (in de rechter kolom van het hoofdvenster van Orbit Downloader dat u oproept door een keer te klikken op het Orbit pictogram). Orbit verdeelt de downloads onder in diverse categorieën die de submappen voorstellen. U kunt ook het tijdstip wanneer een download moet starten instellen. Hiervoor gebruikt u de Scheduler, handig voor bijvoorbeeld tijdens de lunchpauze of als u lekker op één oor ligt.

Stap 6

Het is ook mogelijk videostreams te onderscheppen van de meeste videosites. Volautomatisch lukt dat bijvoorbeeld op de welbekende site youtube.com. Klik daar op een clip die u lokaal wilt hebben. Als het afspelen van de clip begint, herkent Orbit Downloader dat. U ziet in de werkbalk bij (1) dat Orbit op een seintje van u wacht om met downloaden te beginnen. Klik op de '1' en vervolgens in het geopende menu op Download It. Er is inmiddels ook een nieuw pictogrammetje verschenen op de taakbalk rechts onderin beeld. Dat lijkt erg op de Orbitversie, maar is deze keer van Grab++. U kunt het verder laten voor wat het is.

Stap 7

Na het downloaden van de videoclip verschijnt deze in de lijst met gedownloade clips (eentje in ons voorbeeld), deze lijst kunt u openen door op de - in dit voorbeeld - '1' te klikken in de Orbit-werkbalk (1). Vervolgens kunt u de bijbehorende map openen door op de link Open Folder te klikken (2). Om het bestand af te spelen is een dubbelklik meestal voldoende. Helaas kent Windows van huis uit veel videoformaten niet, om vrijwel alles af te kunnen spelen kunt u het best de gratis universele speler VLC downloaden vanaf www.videolan.org/vlc.

Stap 8

Het is zelfs mogelijk om video's van www.uitzendinggemist.nl te downloaden met Orbit Downloader. Daarvoor is wel enige eigen inbreng noodzakelijk. Klik in uw browser op een uitzending die u wilt bekijken. Zodra u dat hebt gedaan verschijnt in het videovenster een vervelende reclame, deze wordt onderschept door Orbit Downloader. De eigenlijke uitzending wordt door deze manier van werken niet automatisch gestart door Orbit. Geen nood! Houd uw muispijl even stil boven het videovenster, waarna een knop verschijnt. Klik op GetIt, waarna een nieuw venster verschijnt. Klik aldaar op de knop Download.

Stap 9

In wederom een nieuw venster (maar deze keer bekend) kunt u met de Browse-knop naar een map bladeren waarin u de video wilt bewaren. Geef het bestand meteen even een logische naam en klik op Download. In sommige gevallen kan het voorkomen dat u gevraagd wordt om het venster met de stream opnieuw te laden, activeer in dat geval het videovenster en druk op F5. Er zijn met het menupijltje naast de GetIt-knop uit Stap 8 nog een aantal andere onderscheppingsmethoden beschikbaar. Deze kunt u gebruiken als de 'gewone' GetIt-optie niet werkt. Volg daarbij wel exact de aanwijzingen die u in de andere gevallen gegeven worden.

Deze workshop komt uit Computer Idee nummer 21, jaargang 2009

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000