© PXimport

Dit is de Galaxy Watch 3

Geplaatst: 22 augustus 2020 - 09:00

Aangepast: 14 december 2022 - 13:06

Justin Doornekamp

Samsung presenteerde deze maand heel wat nieuwe producten, waaronder de Galaxy Note 20 en Tab S7, maar ook de Galaxy Watch 3. De horlogelijn van Samsung zag in 2013 het levenslicht en in de afgelopen jaren heeft de Zuid-Koreaanse elektronicareus flink gesleuteld aan zijn slimme horloges. Het resultaat is dus de Watch 3. Wat is er nieuw?

Het horloge van Samsung is gemaakt van roestvrij staal en heeft een lederen band en een rond uurwerk. Later dit jaar zal er ook nog een duurdere titaniumversie worden uitgebracht. De Watch 3 heeft veel weg van een traditioneel horloge in plaats van een wat futuristisch uurwerk zoals de Apple Watch. Het ontwerp zal dan ook ongetwijfeld meer in de smaak vallen bij consumenten die op zoek zijn naar een traditioneel horloge met wat extra functies.

41mm en 45mm

Net als bij eerdere modellen, kun je de rand van het uurwerk draaien om te navigeren door apps, te scrollen door notificaties of om te schakelen tussen verschillende widgets. De nieuwe smartwatch is verkrijgbaar in een variant van 41mm en een model van 45mm. Het eerste model beschikt over een 1,2-inch scherm, terwijl het tweede een scherm van 1,4-inch heeft. Het Super AMOLED display van beide modellen biedt een resolutie van 360 bij 360 pixel.

Ondanks het grotere scherm en de roterende rand van het uurwerk, is het horloge smaller en lichter dan eerdere modellen. Ten opzichte van de originele Galaxy Watch, is de Watch 3 circa 8% smaller, 14% dunner en 15% lichter. Dit moet het draagcomfort zeker ten goede komen.

 

© PXimport

Geheugen

Binnenin het horloge vinden we een 1,15Ghz dual-core Exynos 9910 chipset, 1GB aan RAM-geheugen en 8GB intern geheugen. Het 41mm-model kreeg een 247mAh batterij en de grotere versie een 340mAh accu. De smartwatch heeft verder een IP68-rating, waardoor het horloge goed tegen stof kan en bovendien waterdicht is.

Slimme functies

Een interessante nieuwe functie is de sensor die je zuurstofsaturatie kan meten, al is deze nu nog niet beschikbaar. Later in het jaar zal er een software-update voor de smartwatch komen die de optie ondersteunt. In de Watch 3 zitten bovendien sensoren om je bloeddruk te meten en om ecg-hartfilmpjes te maken. Ook is de Galaxy Watch 3 voorzien van valdetectie. Maak je een harde val, dan zal er direct een SOS-bericht worden verzonden naar de contactpersonen die jij hebt opgegeven.

 

© PXimport

De Galaxy Watch 3 ligt inmiddels in de winkels. Voor het 45mm-model, dat verkrijgbaar is in het zwart en zilver, betaal je 459 euro. De kleinere variant is beschikbaar in brons en zilver en kost 429 euro.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000