Weekoverzicht: De week die in het teken stond van gratis en muziek

© PXimport

Weekoverzicht: De week die in het teken stond van gratis en muziek

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 16 augustus 2015 - 04:57

Aangepast: 24 november 2022 - 11:33

Redactie

Afgelopen week stond Computertotaal.nl weer bol van de handige, leuke en slimme artikelen om je tech-leven leuker en vooral makkelijker te maken. Hier een greep uit al het lekkers dat voorbij kwam, met deze week vooral veel gratis en muziek.

7 manieren om gratis grote bestanden te versturen

Gepubliceerd op: dinsdag 11 augustus

© PXimport

Bestanden versturen kan op talloze verschillende manieren. Een van de makkelijkste is natuurlijk gewoon een bijlage in een e-mail stoppen. Het probleem is dat daar vaak een limiet van maximaal 100 MB op staat. Voor het versturen van grotere bestanden bestaan gelukkig veel handige manieren.

De meesten zijn wel bekend met WeTransfer of Dropbox, maar er zijn nog meer manieren. FileFactory of Hightail zijn daar voorbeelden van. De meeste opties zijn in eerste instantie gratis, maar er zijn er ook die nog net wat meer kunnen tegen een maandelijkse bijdrage.

Lees hier welke 7 manieren wij aandraden om gratis grote bestanden te versturen.

Zo haal je een verloren wachtwoord terug

Gepubliceerd op: dinsdag 11 augustus

© PXimport

Je hebt die ene pc al een tijd niet gebruikt en je bent het (administrator-)wachtwoord vergeten. Of je hebt een account bij een webdienst aangemaakt en je hebt geen idee meer wat het wachtwoord kan zijn. Een wachtwoord vergeten is vervelend, maar met de juiste technieken los je dat probleem zelf op.

We gaan uitgebreid in op Windows, daarna hebben we het over wifi-netwerken, diverse software en webdiensten. Let wel: het gaat om het opvissen van je eigen vergeten wachtwoord en dus niet om het hacken van andere gebruikers!

Lees de complete how to voor het terughalen van een verloren wachtwoord.

'Apple kondigt op 9 september nieuwe iPhones aan'

Gepubliceerd op: maandag 10 augustus

© PXimport

Apple gaat de nieuwe iPhones op 9 september aankondigen. Althans, dat meldt Apple-watcher John Paczkowski op basis van goed ingevoerde bronnen. Of Apple nog andere aankondigingen gaat doen is niet bekend.Volgens geruchten zou Apple de iPhone 6s en 6s Plus al deze maand aankondigen.

Dat lijkt er echter niet van te komen nu bronnen, die bekend zijn met de plannen van Apple, aan Apple-watcher John Paczkowski melden dat de nieuwe iPhones in de week van 7 september aangekondigd worden. Woensdag 9 september lijkt daarbij de meest logische datum voor de presentatie.

Lees het volledige artikel over de aankondiging van de iPhones.

In 16 stappen veilig freeware gebruiken

Gepubliceerd op: donderdag 13 augustus

© PXimport

Wanneer je op het internet op gratis software botst, is het verleidelijk die meteen te downloaden. Er is veel degelijke freeware beschikbaar, maar voor je daarmee aan de slag gaat, is het verstandig om voorzorgsmaatregelen te nemen. Want gratis blijkt jammer genoeg niet altijd een goede koop.

Om toch gebruik te kunnen maken van freeware bespreken we zestien handige tips om freeware veilig te kunnen downloaden, installeren en gebruiken.

Lees hier de 16 stappen om veilig freeware te gebruiken.

'Minder gratis muziek op Spotify vanaf 2016'

Gepubliceerd op: dinsdag 11 augustus

© PXimport

Spotify zal minder muziek gratis beschikbaar maken. Een deel van de muziek die aangeboden wordt zal alleen beschikbaar zijn voor de gebruikers met een Premium-abonnement, zo zeggen bronnen. De veranderingen zullen pas in 2016 doorgevoerd worden.

Waarschijnlijk heeft de muziekindustrie druk uitgeoefend op Spotify en moet de muziekaanbieder vanaf 2016 minder muziek gratis beschikbaar maken. Het gratis beluisteren van muziek met advertenties zal nog wel blijven is de verwachting.

Lees het complete artikel 'Minder gratis muziek op Spotify vanaf 2016'

Zo gebruik je je smartphone als speaker

Gepubliceerd op: donderdag 13 augustus

© PXimport

Zodra je een nieuwe smartphone hebt gekocht, verdwijnt de oude vaak in een la óf op Marktplaats. Dat laatste kan nog weleens zonde zijn als je er niet veel geld meer voor krijgt. Wist je dat je nog hele leuke dingen kunt doen met je oude smartphone? Je kunt hem veranderen in een speaker voor je pc!

Voor zowel Android- als iOS-smartphones zul je eerst een programma op je pc en op je smartphone moeten installeren. Voor Android is dat WiFi Speaker terwijl je voor iOS het programma RemoteSound nodig hebt.

Lees hier hoe je je smartphone als speaker kunt gebruiken.

Apple Music - Spotify-killer in wording?

Gepubliceerd op: maandag 10 augustus

© PXimport

En daar was Apple een paar weken geleden ineens met hun streaming muziekdienst. Na het overnemen van Beats Music zijn de verwachtingen hoog. Kan Apple deze verwachtingen waarmaken?

Apple Music is laat met zijn streaming-dienst en het valt maar te bezien of gebruikers van plan zijn hun Spotify-account op te zeggen. Nieuwe muziek ontdekken is met de dienst wel een stuk beter dan dat van de concurrentie en de toevoeging van Connect en Beats maken Apple Music een interessante dienst.

Lees de complete review van Apple Music.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000