Elke techfanaat heeft inmiddels wel wat meegekregen van de CES-beurs, die nu in Las Vegas plaatsvindt. PCM zit er uiteraard ook bovenop en heeft de tofste gadgets voor je op een rij gezet.

Laat je gezondheid maar over aan Healbe

Healbe heeft zijn nieuwe gezondheidstracker, de GoBe 1.2, gelanceerd. De wearable 'gaat verder dan' fitnesstrackers als Fitbit en Polar, zegt de maker. Fitnestrackers zijn al lang niets nieuws meer, maar dit horloge vereist geen enkele handmatige invoer van de drager. Niet alleen herkent het horloge precies welke activiteiten de gebruiker onderneemt (lopen, zwemmen, rennen, fietsen, enz), ook leest deze constant de hartslag, wordt er periodiek een bloeddrukmeting gedaan en kan de GoBe zelfs aan de hand van de bloedsamenstelling (die wordt gescand) aflezen wat voor soort voedsel er in het lichaam aanwezig is.

Zodoende kan de band nauwkeurig advies geven over bewegingsdoelen, gewenste voeding en slaapoptimalisatie. De wearable fitnestracker komt uit in juni van dit jaar en zal $249,- kosten. 

© PXimport

Multifunctionele keukenspeaker
Triby is een kleine speaker die je in de keuken op bijvoorbeeld je koelkast kunt plakken. Tot dusver niets bijzonders natuurlijk. Als alle extra functies echter werken zoals ons werd gedemonstreerd, kan dit hippe blokje het leven in de keuken wel eens een stuk leuker en makkelijker maken. De Triby kan onder meer muziek streamen (ook via Spotify) en je via stemassistent Alexa (van Amazon) helpen als je staat te koken. Ook tof: het display op de Triby laat je getekende boodschappen ontvangen en versturen, en ook is er een telefoonfunctie ingebouwd. Triby light nu in de winkel en kost $199,-.

 

© PXimport

Franse domotica
Het Franse Netatmo heeft ons de laatste jaren regelmatig positief verrast met handige (en vooral slimme) appraten voor in ons huis. Van een slimme thermostaat tot een camera die gezinsleden herkent. Deze laatste tak heeft Netatmo nu uitgebreid met de Presence. Een camera voor buitenshuis die lijkt uit te blinken in het herkennen van objecten, mensen en zelfs dieren.

Een beveiligingscamera die je dus een notificatie geeft als er iets in het gezichtsveld gebeurt, of op een bepaalde plek in beeld die jij als belangrijk hebt aangemerkt. Door Netatmo's eigen Smart Sight-technologie wordt niet alleen gezien of er een mens, dier of auto in beeld is, de camera ziet ook wie het is, wat voor dier en of het wel je eigen auto wel is die de oprit oprijdt. De Netatmo moet in de tweede helft van dit jaar op de markt verschijnen, het is nog onbekend hoeveel de camera zal kosten. 

© PXimport

Flinterdunne LG OLED TV
Geen 3D. Geen gebogen scherm. En ook geen moeilijk uit te leggen smartfuncties. LG focust zich met zijn nieuwe tv line-up simpelweg op het bieden van de beste beeldkwaliteit, en wel met hun prachtige OLED-displays. Het beeld van de nieuwe G6-serie wist bijzonder veel indruk op ons te maken, waarbij vooral de diepe zwartwaarde en de levendige kleuren ongeëvenaard zijn.

Daarbij is de tv ook een lust voor het oog: Hij is slechts 2,57 millimeter dun (dat zijn 4 bankpasjes op elkaar) en is er een volwaardige soundbar in de stijlvolle voet verwerkt. Oke, we moeten de toestellen natuurlijk nog uitgebreid reviewen voor een definitief oordeel, en we zijn heel benieuwd naar de manier waarop de laatste versie van WebOS 3.0 wordt ingezet, maar de nieuwe LG G6-serie is verreweg de meest indrukwekkende televisie die we op de CES hebben gezien. De televisies zullen vanaf begin 2016 heel voorzichtig in de winkels worden gezet. 

© PXimport

Nikon actioncam
Cameramaker Nikon heeft op de CES niet alleen nieuwe vlaggenschipcamera's D5 en D500 uit de doeken gedaan, ook stapt het bedrijf in de markt voor actioncams. En dat doen ze niet zomaar. Met de Keymission 360 lanceert het bedrijf namelijk de eerste actioncam met 360 graden beeld. De Keymission is zo groot als een GoPro, is volledig waterdicht, stootbestendig en filmt ook nog eens in 4K. De nieuwe Keymission 360-camera lijkt ons dan ook de natte droom voor iedereen die zijn sportieve leven goed en in 360 graden in beeld wil brengen. Nadeel is wel dat het nog volstrekt onduidelijk is wanneer Nikon met zijn sportieve alleskunner op de markt komt.

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000