De 10 beste quiz-apps voor je iPad

© PXimport

De 10 beste quiz-apps voor je iPad

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 20 oktober 2014 - 06:09

Aangepast: 24 november 2022 - 11:06

Maikel Dijkhuizen

Quizzen op televisie speel je in gedachten altijd mee. Het is natuurlijk nóg leuker om zelf of met vrienden een spelletje te spelen. Je iPad leent zich daar uitstekend voor! In de App Store zijn namelijk diverse leuke quizzen te vinden.

Squla Familiebordspel

Prijs: Gratis

Wanneer je met kinderen een quiz speelt, is er natuurlijk een verschil in kennisniveau. Het fraaie Squla Familiebordspel laat iedereen op zijn eigen niveau spelen, waardoor ieder gezinslid kan winnen. Onderwijsexperts hebben voor deze app zo'n drieduizend meerkeuzevragen samengesteld. Het spelbord bestaat uit gekleurde tegels die verschillende categorieën vertegenwoordigen. De bedoeling is dat je zoveel mogelijk vragen correct beantwoordt op het gebied van taal, spelling, rekenen, geschiedenis en aardrijkskunde. Spelers die vragen uit iedere categorie juist beantwoorden, ontvangen bonuspunten. Squla Familiebordspel is geschikt voor maximaal zes spelers.

© PXimport

SongPop

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Zoals de naam al doet vermoeden, is SongPop een quiz over muziek. De bedoeling is dat je na het luisteren van een fragment in een meerkeuzevraag de artiest of de naam van het liedje aanwijst. In de app zitten duizenden nummers uit verschillende genres verwerkt. Met deze quiz neem je het op tegen vrienden of andere muziekfans. Je ontvangt vanzelf uitdagingen van andere spelers, zodat je je muziekkennis kunt testen.

© PXimport

Koning Voetbal

Prijs: Gratis

Koning Voetbal is gebaseerd op het gelijknamige televisieprogramma van RTL. Ga de strijd aan met vrienden en ontdek wie de grootste voetbalkenner is. Is er geen vriend beschikbaar, dan speel je tegen een willekeurige voetbalfan. De insteek van het spel is erg simpel. Zodra je een categorie hebt gekozen, verschijnen er vijf vragen in beeld. Probeer de meerkeuzevragen zo snel mogelijk te beantwoorden en win van je tegenstander.

© PXimport

Quizduel

Prijs: Gratis (+ in-app-aankoop)

Wanneer je een uitgebreide app zoekt om je algemene kennis te testen, ben je bij Quizduel aan het juiste adres. Dit spel bevat meer dan 25.000 vragen over uiteenlopende onderwerpen, zoals muziek, eten, geld, sport en televisie. De bedoeling is dat je in iedere ronde drie vragen beantwoordt. Jij en je tegenstander kiezen beurtelings het onderwerp. Na zes rondes is de winnaar bekend. Bijzonder is dat je in Quizduel je eigen vragen kunt indienen.

© PXimport

Millionaire Quiz Free!

Prijs: Gratis

Fans van het televisieprogramma Weekend Miljonairs kunnen met het Engelstalige spel Millionaire Quiz Free! aan de slag. Je wint de virtuele hoofdprijs van één miljoen dollar door vijftien vragen juist te beantwoorden. De moeilijkheidsgraad gaat bij iedere vraag iets omhoog. Gelukkig kunnen drie hulpmiddelen je helpen om het juiste antwoord te vinden. Denk goed na over iedere vraag, want bij een fout antwoord eindigt het spel direct.

© PXimport

Aardrijkskunde Quiz Spel 3D

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Aardrijkskunde Quiz Spel 3D is een fraaie app om je geografische kennis mee op te krikken. Een meerkeuzevraag bestaat meestal uit een foto waarbij je uit vier antwoorden de juiste plek kiest. Door goede antwoorden aan te wijzen, maak je een virtuele rondreis over de wereld. Wie als eerste de rondreis voltooit, wint het spel. Leuk is dat je via allerlei trucjes de voortgang van online tegenstanders kunt dwarsbomen.

© PXimport

QuizUp

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Wie een quiz zoekt met vragen over zeer gevarieerde onderwerpen, zal veel plezier beleven aan QuizUp. In deze app zijn namelijk talloze Engelstalige vragen over honderden onderwerpen gehuisvest. Interessant is dat de makers regelmatig nieuwe categorieën toevoegen die momenteel relevant zijn, zoals afgelopen zomer het WK Voetbal 2014. Je speelt één tegen één, waarbij je een vriend of willekeurige speler uitdaagt. Dankzij de prachtige vormgeving van deze app is dit spel extra leuk om te spelen.

© PXimport

MoviePop

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

MoviePop werkt volgens hetzelfde principe als het eerder besproken SongPop. Het enige verschil is dat er nu filmfragmenten de revue passeren. Vervolgens is het aan jou om uit vier antwoorden de juiste titel te kiezen. Verder komt MoviePop ook met vragen over acteurs op de proppen. Je bepaalt zelf op basis van welk genre je de quiz wilt spelen. Aan de hand van vijf vragen probeer je de online tegenstander te verslaan.

© PXimport

Trivia Quiz Plus

Prijs: Gratis

Als je geen behoefte hebt om tegen online tegenstanders te spelen, kun je Trivia Quiz Plus eens uitproberen. Dit eenvoudige spelletje speel je volledig alleen. Je ontvangt vragen uit zes categorieën, namelijk geschiedenis, sport, aardrijkskunde, wetenschap, entertainment en muziek & literatuur. De kunst is om vijf vragen uit dezelfde categorie juist te beantwoorden. Je ontvangt in dat geval bonuspunten. Gemakkelijker gezegd dan gedaan, want er is geen optie om je favoriete categorie te selecteren.

© PXimport

Duck Quiz

Prijs: € 3,59

Zoek je een quiz om samen met je (klein)kind te spelen? Duck Quiz behandelt in een speelse gebruikersomgeving vragen voor volwassenen en kinderen vanaf acht jaar. Vragen die aan bod komen gaan onder meer over aardrijkskunde, dieren, geschiedenis en natuurlijk Donald Duck. Iedere speler kiest zijn favoriete Duckstad-personage, waarna het spel kan beginnen. Kinderen doen iedere ronde desgewenst een beroep op drie hulplijnen om vragen te beantwoorden. Duck Quiz is geschikt voor maximaal vier spelers.

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000