Dit zijn de 9 beste laptops van 2016

© PXimport

Dit zijn de 9 beste laptops van 2016

Geplaatst: 27 december 2016 - 11:01

Aangepast: 14 december 2022 - 14:33

Redactie Computer!Totaal

Veel rekenkracht in een kleinere verpakking. Ook dit jaar hebben we weer de nodige laptops getest. Dit zijn de beste laptops van 2016.

ASUS ZenBook 3

Laptops worden nog altijd dunner en lichter. ASUS zet met de nieuwe ZenBook 3 hun dunste en lichtste notebook tot nu toe op de markt. Wij hebben de ASUS ZenBook 3 getest om te kijken hoe dat bevalt. Lees hier de volledige review.

© PXimport

Apple MacBook Pro 2016

Voor het eerst sinds 2012 heeft Apple echt nieuwe MacBook Pro’s uitgebracht voorzien van een opnieuw ontworpen behuizing. Dat is niet de enige vernieuwing, want met de Touch Bar heeft Apple ook nog een nieuwe invoermethode bedacht. Wij gingen aan de slag met de 15inch-variant van de MacBook Pro. Lees hier de volledige review.

© PXimport

Acer Swift 3

Met de Acer Swift 3 doe je geen miskoop. Alles wat je van een laptop verwacht is aanwezig, waarbij de lange accuduur en het stevige design een van de belangrijkste eigenschappen zijn. We hadden wel graag 4 GB meer werkgeheugen gezien, zodat je net even wat meer uit de laptop kunt halen. Lees hier de volledige review.

© PXimport

Dell Latitude 7370

Dell heeft met de Latitude 13 7370 een erg degelijke en prettig mee te werken laptop ontwikkeld. Hij is ideaal voor zakelijke gebruikers en biedt daarvoor ook handige opties, zoals een vingerafdrukscanner en nfc- en smartcard-reader, waarmee je toegang tot het systeem kunt krijgen. Het gewicht van nog geen 1,3 kilo maakt dat hij overal makkelijk mee naar toe te nemen. Lees hier de volledige review.

© PXimport

Acer Aspire S 13

Acer heeft met de Aspire S 13 een prima laptop weten neer te zetten. Hij is handzaam, snel en er is heel prettig op te werken. De laptop is goed afgewerkt en dankzij de goede kijkhoek kun je hem goed gebruiken onderweg, voor je werk of voor entertainment. De prijs van € 999,- is ook redelijk gezien de hardware die je er voor terugkrijgt. Lees hier de volledige review.

© PXimport

MSI GS63VR 6RF Stealth Pro

De MSI GS63VR 6RF Stealth Pro is een uitmuntende laptop, die lekker snel is en waar je prettig mee kunt werken. En ondanks dat deze machine wordt ingezet als gaminglaptop, is hij ook uitstekend te gebruiken als high-end vervanger voor een desktop-pc. Lees hier de volledige review.

© PXimport

ASUS ZenBook Flip UX360CA

Deze ASUS ZenBook Flip UX360CA doet precies wat je ervan mag verwachten. Hij is lekker rap, stil, werkt prettig en – niet geheel onbelangrijk – hij is erg zuinig. Toch moeten we een kanttekening plaatsen wat betreft de prijs: 999 euro vinden we namelijk erg veel. Voor een paar honderd euro minder kun je al een goede Core i7-laptop kopen, die misschien wel wat zwaarder is en geen scherm heeft dat je kunt omklappen, maar wel betere prestaties biedt. Maar voor mobiliteit, zuinigheid en compactheid moet je nog steeds vrij diep in de buidel tasten, waardoor deze ASUS niet voor iedereen is weggelegd. Lees hier de volledige review.

© PXimport

Lenovo Yoga Book

De Lenovo Yoga Book is een 10 inch minilaptop met een aanraakgevoelig beeldscherm. Dat klinkt niet spannend, maar de convertible is het meest bijzondere apparaat dat we dit jaar getest hebben. Het toetsenbord heeft geen fysieke toetsen maar is drukgevoelig en digitaliseert papieren aantekeningen. Erg futuristisch, maar heb je er ook echt wat aan? Lees hier de volledige review.

© PXimport

Acer Chromebook R 13

De Acer Chromebook R13 is op papier de beste Chromebook, maar ook veruit de duurste. 449 euro is een flink bedrag voor een laptop met Chrome OS, al krijg je er wel een fraai en uitgebreid model voor terug. Zo heeft het apparaat een metalen behuizing die premium aanvoelt. Naast de gebruikelijke aansluitingen bevat ie een nieuwe usb-c-poort om op te laden. Je kunt de Chromebook in verschillende standen plaatsen en hem bijvoorbeeld als grote tablet gebruiken. Dat is mogelijk door het touchscreen van 13,3 inch, dat een scherpe Full HD-resolutie en dankzij een IPS-paneel goede kijkhoeken heeft. Er is ook ondersteuning voor Android-apps, maar die komen op dit schermformaat niet helemaal tot hun recht. De interface is vaak te klein en kan niet goed geschaald worden. Omdat de Play Store op Chrome OS nog in bèta verkeert, is het mogelijk dat dit nog verbetert.

© PXimport

1,0

ONS OORDEEL

Pluspunten

Minpunten

Conclusie

...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000