Met een notebook zonder usb-c-poort, lange accuduur en liefst ook nog een vingerafdrukscanner tel je eigenlijk niet meer mee. Gelukkig spelen veel fabrikanten in op deze behoefte, waaronder ook Acer. PCM mocht aan de slag met de Swift 3.

Acer brengt in de Swift-serie een reeks laptops uit die uitblinken in ontwerp en het lage gewicht. De Swift 3 is een middenmoter uit deze serie, die met zijn metalen behuizing opvalt. De laptop heeft een rappe zevende generatie Intel Core i5 7200U op 2.50GHz. Windows 10 Home is voorgeïnstalleerd, maar het werkgeheugen is met 4 GB een beetje aan de krappe kant, zeker gezien het het de 64-bits-versie van het besturingssysteem betreft. De resolutie van het14-inch scherm gaat tot full-hd 1920x1080 en er is gebruik gemaakt van een IPS-paneel. De kleuren zijn prima, evenals de kijkhoek, en dankzij het matte scherm heb je nauwelijks last van reflecties.

Voor opslag is gekozen voor een Micron-ssd met een capaciteit van 256 GB. Dat is voldoende voor Windows, maar je raakt al snel aan een limiet van de opslagcapaciteit als je een flink aantal softwareprogramma's gaat installeren. Je kunt de opslag nog uitbreiden met een sd-kaartje.

© PXimport

Inloggen of aanmelden

De Acer Swift 3 beschikt over een kleine vingerafdrukscanner en een webcam, waarbij het met de laatste mogelijk is om via de Windows 10-functie Hello bij Windows aan te melden; de ingebouwde camera is daar geschikt voor gemaakt. Dat zijn prettige functies om terug te vinden op een laptop, zeker als bij bedrijfscritische gegevens bevat.

Look and feel

De volledig metalen behuizing voelt prettig en bovendien solide aan, maar toch weegt de laptop behoorlijk licht. Met zijn 1.5kg is hij namelijk makkelijk mee te nemen. Bovendien wordt zelfs bij intensief gebruik de laptop aan de onderzijde niet warm. Dat heeft onder meer te maken met het feit dat de warmteafvoer op een logische plek zit, namelijk aan de achterkant tussen het schanier van het scherm.

De afwerking van de Swift 3 is uitstekend te noemen. Regelmatig komen we laptops tegen die toch net niet helemaal lekker in elkaar zitten, bijvoorbeeld net een randje dat ergens niet goed aansluit, of een meebuigend toetsenbord. Niets van dat alles bij deze Swift 3, de toetsen zijn solide en hebben een prettige aanslag, en nergens vervelende kieren of slecht aan elkaar aansluitende onderdelen.

Dat heeft eigenlijk alles te maken met het feit dat de basis van de Swift 3 uit een enkel stuk lichtgewicht metaal bestaat: allleen de onderzijde is een los deel, maar ook dit zit stevig vast.

Het scherm is eveneens mooi afgewerkt en een klein dun rubber randje voorkomt dat je het scherm te hard kunt dichtklappen, De rubberen pootjes aan de onderkant van de Siwft voorkomt dat het apparaat op gladde ondergronden gaat glijden.

© PXimport

Connectiviteit

De Acer Swift 3 heeft geen vaste netwerkaansluiting maar maakt wel gebruik van snel wifi dankzij de ingebouwde 2x2 802.11ac MU-MIMO draadloze adapter. Hiermee heb je een goede wifi-ontvangst.

Accuduur

De ingebouwde accu biedt volgens Acer zo'n 10 uur werktijd. Zelfs bij intensief gebruik lukte het ons om er toch nog zo'n 9 en een halfuur werktijd uit te halen, dus wat dat betreft kloppen die specificaties wel. Belangrijk is dan wel dat je de batterijbesparingsmodus in Windows 10 hebt ingeschakeld, want als je alle functies op maximaal zet, dan komen we uit op zo'n zes uur gebruik.

8,0

ONS OORDEEL

Pluspunten

Lange accuduur

Mooi ontwerp

Prettig toetsenbord

Minpunten

Werkgeheugen met 4 GB aan de krappe kant

Conclusie

Met de Acer Swift 3 doe je geen miskoop. Alles wat je van een laptop verwacht is aanwezig, waarbij de lange accuduur en het stevige design een van de belangrijkste eigenschappen zijn. We hadden wel graag 4 GB meer werkgeheugen gezien, zodat je net even wat meer uit de laptop kunt halen....
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000