Creative verwijdert FM-opname van spelers

Onder druk van de RIAA heeft Creative de mogelijkheid tot het opnemen van fm-radio op hun spelers moeten verwijderen. In de nieuwe firmwares voor de Zen Micro Photo en Zen Vision:M is het opnemen van radio niet meer mogelijk. Ons advies: laat deze upgrade links liggen.Het is niet de eerste keer dat de RIAA zich op vervelende wijze bemoeit met fabrikanten van muziekspelers. Eerder dit jaar klaagde de RIAA het bedrijf XM Satellite Radio aan. Hun muziekspelers werkten via een subscription-model waarbij de satellietradio gedownload werd naar de speler en zo beluisterd kon worden.

Hoewel de gedownloade nummers niet te kopiëren waren, diende de RIAA toch een aanklacht in en eiste $150.000 voor elk nummer dat gedownload werd.

Naast het verwijderen van FM-opname heeft Creative overigens wel een aantal nuttige zaken toegevoegd aan de nieuwe firmware van de Zen Vision:M, zoals video zooming en betere talenondersteuning.

Bron: DailyTech

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000