'Camera's Logitech, Netgear en Myfox meest veilig'

Onderzoekers van het Duitse AV-Test hebben achterhaald dat bepaalde camera's van Logitech, Netgear en Myfox momenteel het meest veilig zijn. Bij andere merken zijn kwetsbaarheden ontdekt.

Camera's die door AV-Test als veiligst worden geacht, zijn de Circle van Logitech, de Arlo van Netgear en de 'Security Camera' van Myfox. Gekeken werd onder meer naar de verbinding tussen camera en verbonden apparaten (zoals app of FTP-server) en de versleuteling van de opslag. De security is op die gebieden bij deze modellen op orde.

D-Link en Gigaset scoren slecht

De DCS-2132L van D-Link en de 'Camera' van Gigaset scoorden het slechts. Bij beide camera's blijkt het mogelijk om in te breken op de videofeed. Bij D-Link omdat er van versleuteling geen sprake is, bij de Gigaset-camera omdat en verouderd en daardoor kwetsbaar protocol wordt gebruikt.

Beter: Netatmo, Smartfrog, Withings

Beveiligingscamera's van Netatmo (Welcome), Smartfrog (Cam) en Withings (Home) scoorden beter, maar niet optimaal. De standaard settings van de Netatmo-camera staat bijvoorbeeld het maken van screenshots toe. Bij Smartfrog zijn inloggegevens achterhaalbaar via een man-in-the-middle-aanval.

Meekijken

De gevaren van onveilige security-camera's worden snel duidelijk op een site als Shodan, waar je op je dooie gemak in de huiskamers van willekeurige mensen mee kunt kijken. Maar dit soort apparaten kunnen ook onderdeel worden van een botnet, om bijvoorbeeld DDoS-aanvallen mee te plegen. Het Mirai-botnet was daar onlangs een voorbeeld van.

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000