Britisch Telecom klaagt Google aan over zes patenten die het bedrijf zou schenden met het Android besturingsysteem en sommige online diensten.

British Telecom (BT) claimt miljoenen dollars schade in een aanklacht ingediend in de VS. Google zou zes patenten schenden in Google Maps, Google Music, locatiegebonden advertentiesystemen en software in de Android Market.

BT maakt weliswaar geen telefoons, maar heeft wel allerlei technieken uitgevonden over de communicatie tussen telefoons en de zendmasten en hiervoor patent verkregen. Als BT gelijk krijgt zal Google een licentie moeten nemen op de gepatenteerde technieken van BT. BT kan deze aanklacht ook in Europa indienen.

De aanklacht van British Telecom maakt dat Google over Android door zes grote bedrijven wordt aangeklaagd: British Telecom, Apple, Oracle, Microsoft, eBay, en Gemalto (een bedrijf in digitale beveiliging). Het kan dus nog een spannende tijd worden voor Google en Android. Zeker gezien het huidige succes van Android op smartphones en tablets kan het verliezen van een patentclaim flinke gevolgen hebben. Google maakte onlangs bekend dat er dagelijks 500.000 Android-apparaten worden geactiveerd.

 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000