Met Andromo maak je binnen enkele muisklikken een eigen app. Het mooie is bovendien dat je niet met code hoeft te werken, zoals bij de Android SDK en Java.

Andromo is een van de eenvoudigste Android-app makers die er is. Deze gratis webapplicatie geeft je de mogelijkheid om binnen enkele minuten eenvoudige, maar goedwerkende apps te maken voor Android-toestellen. Om te beginnen met het maken van een eigen app moet je je aanmelden bij de website. Dit is nodig om de app te testen. Deze wordt namelijk naar je e-mailadres doorgestuurd. Gelukkig duurt het aanmelden slechts een minuut of twee, zo gepiept dus.

Aan de hand van een aantal stappen ga je aan de slag met je eigen app. Verzin een pakkende naam, geef het versienummer op en maak een beschrijving. Vervolgens ga je de app van inhoud voorzien. Het toevoegen van newsfeeds, video's, audio-fragmenten en websites is een kwestie van links kopieren, plakken en een paar muisklikken. Het moeilijkste is waarschijnlijk nog het vinden van een geschikt icoontje. Juist doordat het programma zo eenvoudig is, vinden we de opties in Andromo toch een beetje beperkt. We missen onder andere opties om de app in te delen naar eigen wens of een ander lettertype te kiezen. Daarentegen zijn er wel genoeg andere mogelijkheden om de app op te leuken. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld naar eigen smaak de zelfgemaakte app voorzien van een passend kleurenpalet en achtergrond afbeeldingen.

Het testen van de kersverse app is ontzettend eenvoudig. Je hoeft slechts één knop in te drukken om Andromo jou een e-mail te laten sturen. Deze mail open je met je smartphone of tablet. Je kunt de app vervolgens direct installeren en testen. Maar let wel op, dit geldt alleen voor het testen op een Android-smartphone of -tablet. Zodra je de app op een pc wilt proberen, moet je alsnog de Android SDK downloaden en met de command prompt aan de slag gaan. We kunnen je vertellen dat dit voor de beginnende app-ontwikkelaar een behoorlijk pittige klus kan zijn.

Tenzij je de app alleen voor jezelf of je vrienden maakt, wil je er natuurlijk als het even kan een slaatje uit slaan. Andromo geeft diverse opties om te adverteren in je app. De gratis optie hiervoor is het aanmelden bij AdMob. De opbrengst wordt dan 50/50 gedeeld met Andromo. Heb je een gouden idee en verwacht je dat de app een enorm succes gaat worden? Dan kun je er ook voor kiezen om de gehele opbrengst zelf te houden. Hiervoor moet je wel een Gold Upgrade Package aanschaffen van $ 99. Bovendien krijg je met de Gold Upgrade ook toegang tot de Google Analytics-statistieken van je zelfgemaakte app. 

6,0

ONS OORDEEL

Pluspunten

gebruiksvriendelijk/eenvoudig

binnen enkele minuten een app gemaakt

Minpunten

testen op de pc

beperkt

Conclusie

Al met al is Andromo een zeer gebruiksvriendelijke webapplicatie waarmee je letterlijk binnen enkele minuten een Android-app maakt. Iedereen die basiskennis van WordPress of blogsites heeft, weet direct hoe het werkt. Ook onervaren gebruikers zullen binnen korte tijd hun eigen apps gemaakt hebben. Helaas is de eenvoud van het programma ook terug te zien in de opties. Deze zijn namelijk nogal beperkt. Andere minpuntjes zijn het missen van een voorbeeldweergave en dat het testen van de apps op de pc nogal wat voeten in de aarde heeft....
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000