Android werd oorspronkelijk ontwikkeld voor camera's

Een interessant feitje is komen bovendrijven. Het immens populaire Android werd oorspronkelijk voor camera's geschreven. Zo zouden mensen snel hun foto's kunnen uploaden naar internet, was het eerste idee.

Andy Rubin, maker van Android, heeft gisteren een interessant nieuwtje naar buiten gebracht. Het populaire besturingssysteem Android, was in eerste instantie niet voor smartphones bedoeld, maar was speciaal ontwikkeld voor camera’s. In 2004 heeft Andy Rubin de switch gemaakt naar smartphones.

 

Android

Andy Rubin is de grondlegger van Android en heeft gisteren onthuld dat Android in eerste instantie bedoeld was voor camera’s. Door de relatief kleine markt voor digitale camera’s en de opkomst van smartphones heeft men na 2004 besloten om verder te ontwikkelen voor smartphones (en later tablets). In eerste instantie was het de bedoeling dat Android voor camera’s het mogelijk zou maken om foto’s rechtstreeks te uploaden naar internet, iets waar we nu bijna niet meer zonder kunnen op onze smartphones. In 2005 nam Google Android over en inmiddels is het, het grootste mobiele besturingssysteem van dit moment met 1,5 miljoen activeringen per dag.

Android gratis

Het doel van Andy Rubin was altijd om Android door zoveel mogelijk mensen te laten ervaren, dit in combinatie met de goedkoper wordende hardware, maar gelijkblijvende licentiekosten voor software, heeft hem doen besluiten Android gratis aan te bieden. Hetgeen uiteindelijk een groot succes blijkt te zijn, weliswaar met ondersteuning voor Google. Android op zich is overigens gratis, maar aan het gebruik van de Google-apps (Gmail, Agenda, Play Store enzovoort.) zijn wel kosten verbonden voor fabrikanten.

Via: Phandroid

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000