Google wil Android wel heel erg graag op ieder slim apparaat hebben. Ook op de tv's probeert het bedrijf voet aan de grond te krijgen met Android TV, en dat heeft vandaag een flinke upgrade gehad. Het besturingssysteem heeft namelijk 600 nieuwe apps gekregen.

Dat gebeurt met een nieuwe software-update van het OS, dat op dit moment op een klein aantal toestellen staat geïnstalleerd.

Games

Het gaat om apps als muziekspelers, of sport-apps waarmee je je favoriete teams in de gaten kunt houden. Een belangrijk onderdeel van Android TV zijn ook de games, waarvan er ook een flink aantal bij zijn gekomen.

Cast

De apps zijn onderverdeeld in 20 categorieën, zoals 'Sport' of 'Nieuws'. Google zei een vorige week nog dat het vooral zijn Cast-functie wilde uitbreiden naar meer apps, zodat je bijvoorbeeld games kunt casten naar je slimme tv of je Chromecast. Nu lijkt het er echter op dat Android zich toch ook blijft richten op native apps, zodat je die gewoon via de Play Store kunt downloaden.

Push

De update verschijnt automatisch op tv's die Android TV draaien. De update is zo'n 29 mb groot en wordt uitgerold onder gebruikers.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000