Adobe waarschuwt: schakel Flash tijdelijk uit

© PXimport

Adobe waarschuwt: schakel Flash tijdelijk uit

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 8 juli 2015 - 11:43

Aangepast: 16 november 2022 - 09:49

Daan Doedens

Softwaremaker Adobe en computerbeveiliger Symantec raden aan Flash uit te schakelen. De waarschuwing heeft te maken met een recent zero day-lek in de software.

Het lek kwam aan het licht toen het Hacking Team, dat normaal zelf op zoek gaat naar dit soort exploits en het inbouwt in spionagesoftware, gehackt werd. Bij die hack werd 400 gigabyte aan bestanden op internet gegooid. Daarin stond onder meer informatie in over manieren die het Hacking Team gebruikte om de software te bouwen.

Nationale Politie

Ook het lek in Flash kwam aan het licht. Het beveiligingsrisico is dermate groot, dat Flash-maker Adobe en computerbeveiliger Symantec aanraden Flash voorlopig maar even helemaal uit te schakelen. De exploit is in elk geval gevaarlijk voor browsers Internet Explorer, Chrome en Firefox, en mogelijk ook voor Safari. Flash uitschakelen kan in het instellingenmenu van die browsers. Symantec legt zelf uitgebreid uit hoe je Flash kunt uitschakelen.

Toen de gegevens van het Hacking Team op straat kwamen te liggen, werd bekend dat ook de Nationale Politie zaken zou doen met het Italiaanse bedrijf. De politie zou een afspraak gehad hebben met het Hacking Team, waarbij bepaalde software gedemonstreerd zou worden waarbij ingebroken kon worden op niet-gejailbreakte iPhones.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000