Adobe versterkt positie streaming-videomarkt

Streaming video is hot en iedereen wil er iets mee doen. Adobe heeft het videosoftware-bedrijf Serious Magic gekocht om zijn positie op de streaming-videomarkt te versterken. Serious Magic is bekend om zijn 'direct to disk'-opnamesoftware DVRack en zijn videoprogramma's Visual Communicator en Vlog It. Doordat razend populaire websites als YouTube en MySpace gebruik maken van Adobe's Flash voor hun streaming-video filmpjes is het markaandeel van Flash in de streaming-videomarkt gestegen van een bijna-nulpositie naar één van de topposities.


Het probleem voor Adobe is nu om het momentum in stand te houden en een manier te bedenken om geld te verdienen aan de toenemende migratie van de video-industrie naar Flash. Adobe hoopt dat de overname van Serious Magic zal helpen om Flash populairder te maken bij de consument.

De komende tijd zullen de producten van Serious Magic nog apart verkocht worden maar in de toekomst zal Adobe de sofware integreren in zijn eigen producten.

Mark Randall, de grote baas bij Serious Magic, zal bij Adobe de functie krijgen van ’chief strategist of dynamic media’.

Het is niet bekend voor welk bedrag Serious Magic van de hand is gedaan.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000