Acer Predator - Zeer fraaie gaming-laptops

© PXimport

Acer Predator - Zeer fraaie gaming-laptops

Geplaatst: 3 september 2015 - 14:42

Aangepast: 14 december 2022 - 12:21

Jeroen Boer

De lancering van Intels Skylake-processors lijkt pc-fabrikanten geïnspireerd te hebben om gaming-pc's uit te brengen. Ook Acer pakt op IFA groots uit met een gamesprotfolio dat bestaat onder andere de Predator 15 en 17 gaming-laptops. Ik heb in Berlijn op de IFA de producten kort kunnen proberen.

Dat Acer zou gaan inzetten op gaming was overigens al bekend, Acer heeft ze namelijk al eerder getoond. Op de IFA heeft Acer ze echter daadwerkelijk gelanceerd. Reden genoeg om de Predator 15 en 17 eens van dichtbij te bekijken...

Predator 15 en 17: Fraaie gaming-notebooks

Bij een gaming-notebook draait het in eerste instantie uiteraard om de hardware, spellen moeten immers vloeiend draaien. Op de IFA kan ik dat niet testen, maar Acer maakt gebruik van Intels nieuwste Skylake-processors in combinatie met een krachtige NVIDIA grafische kaart en SSD. Vermoedelijk zijn die prestaties dan ook in orde.

Bij een gaming-laptop is ook het uiterlijk belangrijk en dat heb ik uiteraard wel uitgebreid kunnen bekijken. De Predator notebooks zien eruit zoals je van een gamingnotebook verwacht: een stoer (enigszins grof) ontwerp met opvallende lichtgevende elementen. Uiteraard zijn het niet de meest draagbare laptops, maar dat maakt natuurlijk niet uit. Ze zijn bedoeld om thuis te gamen.

 

© PXimport

De nieuwe Predator-systemen zien er erg stoer uit.

Acer heeft de behuizing van de Predator 15 en Predator 17 afgewerkt met een stroef rubberachtig materiaal. Het voelt goed aan en ik vind het een stuk fraaier ogen dan een glanzende afwerking. Zeker bij een gaminglaptop zorgt een glanzende afwerking in combinatie met de doorgaans aanwezige kleurelementen al snel voor een kermis. Dat is bij Acers Predator 15 en Predator 17 niet het geval.

Fijn toetsenbord

Het toetsenbord is misschien wel het belangrijkste onderdeel van een laptop. Op sommige gamingnotebooks worden speciale mechanische toetsen gebruikt. Acer meldt hier niets over en de toetsen lijken doorsnee laptoptoetsen te zijn. Wel heeft het toetsenbord een prettige aanslag. Het toetsenbord is standaard verlicht in twee verschillende kleuren: de alfanumerieke toetsen zijn rood terwijl de numerikeke toetsen blauw zijn. Je kunt de verlichting daarnaast zelf naar wens aanpassen.

De voor gamers extra belangrijke WASD-toetsen (je bestuurt een shooter uiteraard niet met de cursortoetsen) zijn rood uitgevoerd. Hetzelfde geldt overigens voor de cursortoetsen. De rest van het toetsen zijn uitgevoerd in zwart. De Predators hebben een touchpad, onmisbaar als je de notebooks toch onderweg wilt gebruiken. Voor gamen heb je uiteraard niets aan de touchpad, dan gebruik je een goede muis. Handig is dan ook dat Acer een los knopje heeft aangebracht waarmee je de touchpad direct uitschakelt.

 

© PXimport

Het gebruikte scherm is snel, en dat is voor de gamer natuurlijk zeer belangrijk.

Passende schermen

De schermen zien er goed uit, maar het zijn geen indrukwekkende schermen. Dat komt doordat Acer TN-panelen gebruikt die niet bekend staan om hun goede kleurweergave of inkijkhoeken. TN-panelen hebben voor gamers echter een belangrijk voordeel: ze zijn sneller dan andere technologieën als IPS. De gebruikte TN-panelen behoren wel bij de betere in hun soort en voor een gaming-notebook zijn het uitstekende schermen. De Predator 15 is beschikbaar met een 15,6 inch Full HD- of 4K-scherm terwijl de Predator 17 beschikbaar is met een 17,3 inch Full HD-scherm.

Of Acers Predator notebooks echt goede gaming-notebooks zijn, hangt grotendeels af van de uiteindelijk configuraties die beschikbaar komen. Qua uiterlijk en afwerking zijn ze in ieder geval geslaagd en dan heb je bij een gaming-notebook om in speltermen te spreken al één punt voorsprong. De notebooks zijn beschikbaar in november. De Predator 15 is verkrijgbaar vanaf 1599 euro terwijl de Predator 17 minimaal 1799 euro kost.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten