Waar voor je geld: 5 weerbestendige bewakingscamera’s van max 100 euro

© Eufy

Waar voor je geld: 5 weerbestendige bewakingscamera’s van max 100 euro

Geplaatst: 25 april 2024 - 08:27

Maikel Dijkhuizen

Bij ID.nl zijn we dol op kwaliteitsproducten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Een paar keer per week speuren we binnen een bepaald thema naar zulke deals. Op zoek naar een goede weerbestendige beveiligingscamera om jouw tuin of oprit te bewaken? Vandaag hebben we vijf interessante modellen voor je gespot.

Disclaimer: op het moment van schrijven zijn de besproken beveiligingscamera’s bij de goedkoopste webwinkels niet duurder dan 100 euro. De prijzen kunnen schommelen.

Foscam S41-W

De Foscam S41-W is een zogeheten spotlight-camera. Zodra het apparaat beweging detecteert, springt er een felle ledlamp aan en gaat er een sirene af. Naast een schrikeffect voor mogelijke insluipers zorgt de verlichting ook voor nachtopnames in kleur. In combinatie met een maximale resolutie van 2560 × 1440 pixels zie je precies wat er voor of achter jouw huis gebeurt. Je bekijkt de opnames en livebeelden in de Foscam-app op een smartphone. Een pluspunt is dat er ook een speaker en microfoon zijn ingebouwd. Hierdoor kun je op afstand met iemand praten.

Je bevestigt de S41-W met de bijgeleverde montagesteun eenvoudig aan de gevel. Deze beveiligingscamera werkt op netstroom, waardoor je hem bijvoorbeeld op de plek van een buitenlamp kunt ophangen. Voor communicatie met een draadloos netwerk ondersteunt dit product de 2,4GHz- en 5GHz-band. Zorg op de beoogde plek dus voor voldoende bereik. Er is daarnaast ook een fysieke netwerkpoort beschikbaar. Gunstig is dat je opnames op verschillende manieren kunt bewaren, namelijk op een NAS, computer, microSD-kaart of cloudserver (betaald). De S41-W ondersteunt hiervoor alle gangbare protocollen.

0

Powered by

logo

TP-Link Tapo C310

Zoek je een zéér goedkope beveiligingscamera voor buiten? De TP-Link Tapo C310 kost bij sommige webshops amper vier tientjes. De behuizing voldoet aan de IP66-norm. Kortom, dit apparaat is bestand tegen alle weersinvloeden. Het maken van opnames is simpel, want je prikt hiervoor een geschikte microSD-kaart met een maximale capaciteit van 128 GB in de behuizing. Daarnaast komt het product voor in de compatibiliteitslijst van Synology. Hierdoor kun je als alternatief met een geschikte NAS continu opnemen.

Ondanks de lage aanschafprijs ondersteunt de Tapo C310 een respectabele resolutie van 2304 × 1296 pixels. Aan de hand van een infraroodsensor maakt de beveiligingscamera ook in het donker duidelijke opnames. Zodra je de videowaakhond met wifi (2,4 GHz) of ethernet verbindt, houd je in de TP-Link Tapo-app op je smartphone een oogje in het zeil. Tik op het microfoonpictogram om op afstand een gesprek te voeren. Als de Tapo C310 beweging detecteert, ontvang je desgewenst een pushbericht op je smartphone. Lees hier enkele reviews van andere gebruikers.

0

Powered by

logo

Eufy SoloCam S220

De Eufy SoloCam S220 is een betaalbare beveiligingscamera met een zonnecel en accu. Als je die op een zonnige locatie hangt, heb je geen netvoeding nodig. Prettig idee voor wie een afgelegen plek rondom de woning wil bewaken. Kies wel een plek met voldoende wifi-dekking via de 2,4GHz-band. Voor het opslaan van opnames is er 8 GB interne opslag ingebakken. Na bewegingsdetectie begint de SoloCam S220 automatisch met opnemen. Hierbij gooit de camera de oudste beelden telkens weg. Je kunt het apparaat niet met een NAS of (betaalde) cloudserver verbinden.

Een nuttige optie is dat deze beveiligingscamera personen herkent. Je ontvangt zo geen nutteloze pushberichten van bewegende boomtakken of huisdieren. De videokwaliteit is met een resolutie van 2048 × 1080 pixels en gezichtsveld van 135 graden dik in orde. Voor nachtelijke opnames heeft de stevige behuizing een infraroodsensor. Tot slot ondersteunt dit model tweewegcommunicatie, zodat je vanuit de Eufy Security-app op afstand met bezoekers kunt praten. Meer weten? Lees dan deze review op ID.nl.

0

Powered by

logo

Lees ook: Help! Mijn buurman heeft een camera opgehangen – wat kan ik doen?

Imou Cruiser 2 3K

De breed verkrijgbare Imou Cruiser 2 3K is goedkoop en veelzijdig. Kieskeurig.nl-bezoekers beoordelen dit product met een gemiddeld oordeel van een 8,5. Gebruikers waarderen onder meer de pan- en tilt-functie. Hierdoor kan de camera op afstand draaien en kantelen. Gebruik hiervoor de pijltjesknoppen in de Imou Life-app. Handig wanneer je een ruime tuin wilt bewaken! Een ander voordeel is de hoge resolutie van 2880 × 1620 pixels. Hierdoor kun je makkelijk personen identificeren. Verder ondersteunt deze beveiligingscamera tweewegaudio.

Aan weerszijden van de cameralens heeft de Cruiser 2 3K twee felle ledlampen. Daarmee maak je nachtopnames in kleur! Na bewegingsdetectie gaan ze vanzelf aan. Voor de opslag van videobeelden heb je keuze uit drie mogelijkheden. Wil je beelden lokaal opslaan, dan plaats je een microSD-kaart met een maximale capaciteit van 256 GB. Daarnaast kun je de beelden ook naar een geschikte NAS doorsluizen. Als derde optie bewaar je de opnames desgewenst op een online server, al heb je daar wel een betaald abonnement voor nodig. Je kunt dit apparaat zowel via wifi als ethernet met je thuisnetwerk verbinden.

0

Powered by

logo

Ring Stick Up Cam Battery

Hét grote voordeel van deze Ring-camera is dat je hem overal kunt ophangen. In de behuizing zit namelijk een oplaadbare accu. Die haal je eenvoudig los, waarna je hem met de meegeleverde kabel oplaadt. Voor de verbinding met het netwerk is er een wifi-adapter (2,4 GHz) ingebouwd. De Stick Up Cam Battery maakt scherpe Full-HD-opnames, zodat alle gebeurtenissen bij jouw woning duidelijk worden vastgelegd. Dankzij de diagonale kijkhoek van 130 graden kun je een ruim gebied van de tuin of oprit bewaken.

Staat er bijvoorbeeld een pakketbezorger of buurman voor de deur? Dankzij de geïntegreerde speaker en microfoon maak je op afstand een praatje. In de Ring-app kijk je op ieder moment naar livebeelden. Als je opnames in de cloud wilt opslaan, heb je hiervoor een Ring Protect-abonnement nodig. Gelukkig vallen de kosten van 39,99 euro per jaar mee. Net als alle Ring-camera’s kun je met de Stick Up Cam Battery geen video-opnames lokaal opslaan. Het product is te koop in een zwarte en witte uitvoering.

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten