Video: Veilig kopen en verkopen op Marktplaats

© CIDimport

Video: Veilig kopen en verkopen op Marktplaats

Geplaatst: 2 november 2022 - 08:24

Aangepast: 27 november 2022 - 10:13

Redactie

Marktplaats beschikt over veel functies die het oplichters zo lastig mogelijk maken. Ideaal, want zo kun jij gewoon gebruikmaken van de koop- en verkoopsite. In onze video leggen we uit welke veiligheidsfuncties er aanwezig zijn en hoe je oplichting op Marktplaats voorkomt.

Sinds kort beschikt Marktplaats over Kopersbescherming, waarmee je een transactie zo veilig mogelijk uitvoert. Kopersbescherming heeft Gelijk Oversteken vervangen, omdat deze nog niet waterdicht genoeg bleek. Helaas geldt deze functie alleen als je een product verstuurt. Wil je een product met cashgeld overnemen, eerst in het echt zien, of is het product simpelweg te groot voor de pakketpost. Dan zijn er andere zaken waar je bij stil dient te staan. Bijvoorbeeld: waar spreek je af? Ga ook na of het product werkt voordat je betaalt.

Hoewel oplichting op Marktplaats een kat-en-muisspel blijft, hoef je je niet af te laten schrikken. In onze video geven we allerlei tips voor zowel kopers als verkopers op Marktplaats. Wist je bijvoorbeeld dat er een tool is om een goede prijs te bepalen voor het product? Of dat het mogelijk is om een streepjescode te scannen om de productinformatie automatisch in de advertentie te laden?

Watch on YouTube

Vind je de video leuk? Abonneer je dan op het YouTube-kanaal van ID.nl.

 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000