Ring Battery Video Doorbell Pro: in slechts 5 minuten geïnstalleerd

© Ring

Ring Battery Video Doorbell Pro: in slechts 5 minuten geïnstalleerd

Geplaatst: 12 april 2024 - 08:02

Partnerredactie

Op zoek naar een betrouwbare videodeurbel die je zelf simpel ophangt? De nieuwe Ring Battery Video Doorbell Pro installeer je in pakweg vijf minuten. Met de app zie je wie er voor de deur staat en kun je zelfs op afstand praten. Dit slimme model biedt bovendien verbeterde HD-video en nachtzicht in kleur voor helder beeld dag en nacht. Daarnaast toont 3D-bewegingsdetectie via een luchtkaartweergave van je terrein waar bezoekers heen zijn gegaan.

Partnerbijdrage - in samenwerking met Ring

De montage van de draadloze Ring Battery Video Doorbell Pro is een fluitje van een cent. Dankzij de inwendige accu hoef je dit apparaat niet aan de bestaande (verouderde) deurbelbedrading te koppelen. Dat scheelt heel wat technische rompslomp. Geef de weerbestendige behuizing met de bijgesloten schroeven een plekje bij de voordeur en houd vervolgens op afstand een oogje in het zeil. Je installeert hiervoor de Nederlandstalige Ring-app op je smartphone. Aan de hand van duidelijke instructies zie je binnen enkele ogenblikken livebeeld. Je koppelt het apparaat hiervoor aan het wifi-netwerk.

Van top tot teen in beeld

Dingdong! Zodra er iemand aanbelt, ontvang je een pushbericht op je smartphone. De bezoeker verschijnt volledig in beeld. Wegens de ruime horizontale en verticale kijkhoek van 150 graden bekijk je mensen van top tot teen. Je ziet bovendien geen kleine kinderen en huisdieren over het hoofd. Vanwege het brede gezichtsveld fungeert deze videodeurbel moeiteloos als volwaardige beveiligingscamera. Met een hoge resolutie van 1536 × 1536 pixels zie je precies wat er voor jouw woning gebeurt.

Ring voorzag deze luxe videodeurbel van een hoogwaardige lens – want een geweldig beeld begint per slot van rekening met een geweldige lens. De lenzen werken met hoogwaardige beeldsensoren voor een heldere videodefinitie. Van boven naar beneden, van rand tot rand resulteert dat in natuurgetrouwe beelden die de werkelijkheid perfect nabootsen. Fijn is dat de camera automatisch overbelichte opnames compenseert, zoals bij zonsopgang of -ondergang. Je vraagt dus op elk moment van de dag geoptimaliseerde videoweergaven op. Belt er iemand in het donker aan? Geen probleem, want de camera genereert zowel overdags als ’s nachts duidelijke beelden. Hierbij komt de functie kleurennachtzicht goed van pas! 

Pakketdetectie Ring

© Ring

Betrouwbare beveiligingscamera

Dit product is veel meer dan alleen een videodeurbel. De camera detecteert via radartechnologie namelijk nauwkeurig alle bewegingen. Prettig, want de Battery Video Doorbell Pro legt gebeurtenissen voor jouw huis haarfijn vast. Ontvang bijvoorbeeld een melding dat er een pakketje is neergezet of dat er een persoon in de voortuin rondstruint. Je bepaalt in de Ring-app van welke activiteiten je meldingen wilt zien.

Een groot pluspunt is de aanwezigheid van 3D-bewegingsdetectie op basis van radartechnologie. Geef hierbij op een plattegrond exact aan binnen welk gebied je bewegingsmeldingen wilt ontvangen. Op die manier bewaak je alleen jouw eigen erf. Wanneer er bijvoorbeeld iemand op de openbare stoep vlak langs jouw voortuin loopt, ontvang je daarvan geen valse melding. Op die manier negeer je ook bewegingen in tuinen of opritten van buren. Dat maakt deze beveiligingscamera zéér betrouwbaar. Mooi meegenomen is dat je de afgelegde route van elke bezoeker op een kaartje kunt bekijken. Je ziet zo of iemand voorafgaand aan het indrukken van de deurbel eerst door het raam heeft getuurd. 

Robuuste behuizing met oplaadbare accu

De stevige behuizing van de Battery Video Doorbell Pro overleeft met gemak alle weersomstandigheden. Voor bezoekers is de deurbel met blauwe ledring niet te missen. Die is namelijk ook ’s avonds duidelijk zichtbaar. Is de batterij bijna leeg? Haal die dan uit het apparaat en laad hem op met de meegeleverde usb-kabel. Door de facing te verwijderen, haal je de accu eenvoudig uit de behuizing. Deze is met een schroef beveiligd voor extra veiligheid. 

Video deurbel

© Ring

Beelden veilig in de cloud

Bij bewegingsdetectie maakt de videodeurbel direct een scherpe opname. Met een Ring Protect-abonnement bewaart de Battery Video Doorbell Pro opgenomen beelden op een beveiligde server. Het voordeel hiervan is dat je altijd en overal bij deze video’s kunt komen. Zélfs na diefstal van de videodeurbel! Cloudopslag is om die reden veiliger dan lokale opslag. De beelden blijven maximaal 180 dagen bewaard. Via een handige tijdlijn zoek je in de app vliegensvlug relevante videofragmenten op.

Een Ring Protect-abonnement heeft daarnaast nog meer voordelen. Zo heb je hiermee toegang tot extra functies. Ontvang bijvoorbeeld pushberichten zodra er een persoon in de voortuin wandelt of wanneer er iemand met een pakket de voordeur nadert. Hierbij bekijk je in de bewuste melding alvast een voorvertoning. Bij onbelangrijke zaken hoef je dan niet per se de Ring-app te openen.

Nieuwe gebruikers proberen Ring Protect gratis dertig dagen uit. Afhankelijk van het gekozen abonnement betaal je daarna 3,99 of 10 euro per maand. Overigens is het niet verplicht om een betaald Ring Protect-abonnement af te sluiten. Zonder zo’n account ontvang je (algemene) bewegingsmeldingen, voer je op afstand gesprekken en bekijk je livebeelden. Je kunt dan helaas geen opnames terugzien. 

Ring Battery Video Doorbell Pro kopen

Zoek je een gebruiksvriendelijke videodeurbel waarmee je óók jouw woning kunt bewaken? Dan is de makkelijk te installeren Ring Battery Video Doorbell Pro een absolute aanrader. Ga voor meer informatie naar deze website.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten