Eufy introduceert beveiligingscamera met zonnepaneel

Eufy introduceert beveiligingscamera met zonnepaneel

Alarmsystemen

Geplaatst: 30 september 2022 - 07:09

Aangepast: 23 november 2022 - 09:04

Joris Peterse

Smarthome-merk Eufy brengt een beveiligingscamera uit met een zonnepaneel. De Eufycam 3 is een buitencamera die naast de aanschafkosten zo min mogelijk extra kosten meebrengt.

De Eufycam is uitgerust met een zonnepaneeltje aan de bovenzijde en een accu. Volgens het bedrijf kan zo’n twee uur zonlicht al genoeg energie opwekken voor de camera om een dag lang mee te gaan. Hangt de camera niet in de zon, dan zorgt de 13.400 mAh-accu voor een accuduur van ongeveer een jaar.

Het energieverbruik is echter afhankelijk van veel factoren: zoals de plaatsing van de camera en hoe veel je opneemt. Raakt de accu leeg, dan kun je deze handmatig opladen.

Beveiligingscamera zonder abonnement

Naast opladen via een zonnepaneel hebben Eufy-beveiligingscamera’s een ander groot voordeel: je zit niet vast aan een abonnement om beelden op te mogen nemen. Hiervoor dien je wel een HomeBase aan te schaffen, waar je overigens ook andere Eufy-producten aan koppelt.

De Eufycam 3 beschikt over een 4K-resolutie. Dankzij de hoge resolutie kun je inzoomen op beelden. Bovendien claimt Eufy het nachtzicht te hebben verbeterd. Tevens is de beveiligingscamera uitgerust met gezichtsherkenning, zodat je een waarschuwing krijgt als onbekenden in beeld verschijnen.

Dankzij gezichtsherkenning weet de Eufycam 3 of je een waarschuwing moet krijgen of niet.

Verkrijgbaarheid

De Eufycam 3 is per direct verkrijgbaar. De camera inclusief Homebase kost 549 euro. De HomeBase is voorzien van 16GB opslag, wat volgens Eufy genoeg opslag is voor 3 maanden aan opnames. Wie meer beeldmateriaal op wil slaan kan de opslag desgewenst uitbreiden.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000