Video: Word gezien in het donker met slimme fietsverlichting

Video: Word gezien in het donker met slimme fietsverlichting

Fiets

Geplaatst: 11 januari 2023 - 08:55

Redactie

Slimme verlichting is niet alleen voor je huis. Ook op je fiets zijn de mogelijkheden steeds groter. Vooral als je over een e-bike beschikt, vanwege de grote accu. Hoe je jezelf in het donker goed zichtbaar maakt op de fiets laten we je zien in deze video.

Eigenlijk is alle verlichting op de fiets slimme verlichting. Je bent immers in het donker vaak lastig zichtbaar, kwetsbaar én strafbaar. In principe is een klein lichtje voldoende. Regel hierbij is dat je geen knipperende lichtjes gebruikt en een wit licht naar voren schijnt en een rode naar achteren. Hoe zichtbaarder, hoe beter. En die regel gaat ook op voor je kleding. Wanneer je geen donkere kleding draagt ben je sowieso zichtbaarder.

Er zijn veel nieuwe mogelijkheden om jezelf beter zichtbaar te maken op de (elektrische) fiets. In deze video laten je zien wat er nog meer mogelijk is dan de standaard-fietslichtjes. Bijvoorbeeld verlichting die in je fietshelm ingebouwd zit, of fietsverlichting met richtingaanwijzer.

Watch on YouTube

Wil je meer video’s zien, abonneer je dan op het YouTube-kanaal van ID.nl.

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000