© CIDimport

Vogue e-bike kopen

Elektrische fiets

Geplaatst: 20 mei 2019 - 05:44

Aangepast: 24 november 2022 - 13:38

Alie Sierkstra

Vogue elektrische fietsen combineren een aantal belangrijke eigenschappen: elegantie, stijl en betaalbaarheid. Dit maakt de e-bikes van de fabrikant natuurlijk bijzonder aantrekkelijk voor veel mensen! Vogue maakt naast gewone e-bikes ook elektrische bakfietsen. Deze zijn ideaal voor gezinnen; je kinderen kunnen gezellig mee en jij hoeft je niet in het zweet te werken!

Het plezier van een elektrische fiets

Elektrische fietsen verlagen de drempel om (weer eens) te gaan fietsen. Ook kunnen ze je fietsplezier vergroten: je fietst verder en ziet meer! Met een elektrische fiets wordt meer mogelijk dan je dacht. Wil je avontuurlijker fietsen? Of net even wat sneller zijn? E-bikes kun je inzetten op zowel verharde als onverharde wegen. Ook kun je met een elektrische fiets meer lading meenemen. E-bikes geven namelijk trapondersteuning. Dit betekent dat ze een motor hebben die helpt om de pedalen rond te draaien. Dus als je trapt, levert de motor extra trapkracht, maar als je stopt met trappen, stopt de motor met het leveren van ondersteuning. Elektrische fietsen versterken zodoende je eigen trapkracht. Ze fietsen in principe als een normale fiets, maar het voelt alsof je de wind in je rug hebt en bergafwaarts rijdt. Het bereik van veel e-bikes ligt grofweg tussen de 35 en 160 km, afhankelijk van het gekozen ondersteuningsniveau en de fietsomstandigheden, zoals de ondergrond. Om je elektrische fiets op te laden, steek je gewoon de stekker in het stopcontact steken. Vaak is je accu na een of 3 à 5 uur al compleet geladen.

De verschillende e-bikes van Vogue

Zoals we eerder al schreven, kent Vogue verschillende soorten e-bikes. Al deze modellen hebben hun eigen eigenschappen en functionaliteiten. De fabrikant kent vrij simpele e-bikes, luxer uitgevoerde e-bikes en zelfs e-bakfietsen. De verschillen tussen al deze modellen zijn groot. Dat heeft onder meer te maken met de motoren en accu's. Vogue raadt je aan om voor een goed advies langs te gaan bij een dealer. Je kunt daar natuurlijk altijd een testritje maken! Zo weet je zeker dat de e-bike die je op het oog hebt ook echt goed bij jouw wensen past.

Uitgelicht: de elektrische bakfiets

Ten slotte lichten we graag de elektrische bakfiets uit. Niet elke fabrikant heeft namelijk een e-bakfiets in zijn assortiment opgenomen. Een bakfiets kent veel voordelen, zo heb je ruimte zat om je kinderen en een paar tassen boodschappen mee te nemen. Gezinnen met meer dan twee kinderen hebben met een gewone e-bike al snel een probleem als ze op de fiets boodschappen willen doen. Een bak maakt het fietsen echter wel extra zwaar... Dat is voor kleine ritjes misschien niet zo erg, maar bij langere afstanden en heuvelig terrein kun je wel een zetje in de rug gebruiken. Daarbij komt nog dat je lekker snel kunt optrekken bij het stoplicht! Nadat je een keuze hebt gemaakt tussen de verschillende modellen e-bakfietsen is het belangrijk te kijken naar het vermogen van de motor, zeker als je meerdere kinderen mee wilt nemen. Ook is het zaak te zorgen dat de bakhoogte niet te hoog of te laag voor je kind is. Hij of zij moet er namelijk wel gemakkelijk zelf in en uit kunnen klimmen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000