Elektrische mamafiets kopen

© CIDimport

Elektrische mamafiets kopen

Elektrische fiets

Geplaatst: 7 mei 2019 - 10:02

Aangepast: 24 november 2022 - 13:37

Daan Doedens

Fietsen met je kinderen op de fiets kan nog knap lastig zijn. Door het extra gewicht is de fiets namelijk een stuk zwaarder en echt wendbaar ben je ook niet meer… Voor iedere moeder die gemakkelijk haar kinderen op de fiets wil kunnen vervoeren, is er de elektrische mamafiets! De elektrische mamafiets, ook wel elektrische moederfiets genoemd, maakt het voor mama’s (en papa's!) gemakkelijker hun dagelijkse bezigheden uit te voeren. Zelfs twee kinderen én bagage meenemen, is een fluitje van een cent.

Wat is een moederfiets?

Moeiteloos twee kinderen vervoeren én ook nog boodschappen halen? Dat doe je met een moederfiets. Deze fiets is niet te vergelijken met een gewone damesfiets met kinderzitjes. Moederfietsen zijn namelijk volledig gebouwd op het vervoeren van kinderen en bagage. Een mamafiets zorgt op verschillende manieren voor extra comfort en veiligheid, zo is het bijvoorbeeld veel simpeler om gemakkelijk af te stappen, je fiets stabiel neer te zetten en veilig te kunnen sturen, zelfs met een kleintje op het stuur.

De kenmerken van een mamafiets

Mamafietsen hebben een extra sterk frame, stevige spaken en banden, en een lage instap. Ook heeft deze fiets een ruime afstand tussen zadel en stuur, waardoor er voldoende ruimte is voor een fietsstoeltje aan het stuur, je zelfs met een kind voorop nog gemakkelijk kunt afstappen en je genoeg ruimte hebt om vrij te bewegen. Daarnaast is het stuur van een moederfiets vaak net wat breder dan normaal en heeft de fiets veelal een dubbele standaard, die voor extra stabiliteit zorgt, zodat omvallen praktisch onmogelijk is, ook wanneer de fiets zwaar beladen is. Een andere functie is stuurblokkering, waardoor het stuur niet kan omklappen.

De elektrische variant

Ook van de moederfiets bestaat een elektrische variant. Door voor een elektrische mamafiets te kiezen, profiteer je van de extra stevigheid van een moederfiets én het steuntje in de rug dat een e-bike je biedt. Bij een e-bike hoef je namelijk veel minder kracht te zetten om vooruit te komen en kost fietsen minder inspanning. Een elektrische moederfiets is ideaal voor kleine afstanden zoals het naar school brengen van de kinderen, maar ook voor langere fietstochten door het bos of naar het strand. Elektrische moederfietsen hebben alles wat gewone elektrische fietsen ook hebben, maar dan met extra aandacht voor comfort en veiligheid. Daarbij komt nog dat elektrische fietsen door de jaren heen steeds lichter zijn geworden. Dat fietst niet alleen gemakkelijker, maar is ook een voordeel als je de beladen fiets bijvoorbeeld op de stoep wilt tillen.

De voordelen van een elektrische moederfiets

Een elektrische moederfiets kent veel voordelen ten opzichte van een gewone e-bike. Neem bijvoorbeeld het parkeren van de fiets: zonder dubbele standaard en stuurslot mist de gewone elektrische fiets stabiliteit. Daarbij komt nog dat niet alle e-bikes geschikt zijn voor kinderzitjes. Bij een elektrische mamafiets kun je er echter vaak voor kiezen om zowel een voorzitje als een achterzitje te plaatsen. Hieraan kun je vervolgens veelal ook nog fietstassen toevoegen om bagage of boodschappen in te vervoeren. Mocht je nog iets meer ruimte nodig hebben, dan kun je trouwens ook eens kijken of een elektrische bakfiets wat voor je is.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000