Consumenten testen: de Trek District+ 4 Lowstep

Consumenten testen: de Trek District+ 4 Lowstep

Geplaatst: 21 mei 2024 - 08:24

Aangepast: 22 mei 2024 - 06:25

Partnerredactie

De District+ 4 Lowstep van Trek is een veelzijdige en comfortabele e-bike die uitblinkt in gebruiksgemak voor dagelijks woon-werkverkeer en recreatieve ritten. Drie enthousiaste fietsers hebben deze stijlvolle fiets uitvoerig getest in het kader van de Kieskeurig.nl E-bike Duurtest.

In samenwerking met Trek

Als onderdeel van de Kieskeurig.nl E-bike Duurtest is deze Trek District+ 4 Lowstep uitgebreid getest door drie verschillende testrijders, die de fiets allemaal een paar weken in gebruik hebben gehad. Wil je meer weten over de testprocedure en hoe de testers met de e-bikes zijn gematcht? Of wil je weten welke elektrische fietsen uiteindelijk met een winnend predicaat uit de test zijn gekomen? Laat je e-mailadres hieronder achter en ontvang direct de resultaten!

Download nu de E-bike Duurtest-resultaten

Door het invullen van jouw naam en e-mailadres meld je je aan voor ontvangst van de Kieskeurig.nl E-bike Duurtest resultaten. Tevens ben je ingeschreven voor de Kieskeurig.nl E-bike nieuwsbrief.

Gebruiksvriendelijkheid

De bediening van het display maakt de District+ 4 Lowstep gebruiksvriendelijk. “Het display is duidelijk en helder. Makkelijk te bedienen en te begrijpen”, aldus Ada. De geïntegreerde accu in het frame oogt strak, maar roept ook wat vraagtekens op. Zo vindt Dineke dat het accuklepje te los bevestigd is met de magneten: “Ik heb een aantal keer bij terugkomst het klepje van de grond moeten oprapen.” Manon bevestigt dit: “Het klepje van de accu was niet heel best. Deze was zonder sleutel los te halen en sluit alleen met magneetjes.” Een pluspunt is de lage instap die het op- en afstappen vergemakkelijkt. 

Fietscomfort

Het comfort is een sterk punt van deze e-bike volgens de testers. Dineke roemt de “zeer prettige” handvatten en het zadel, en vindt de houding “wat sportiever” maar comfortabel. Manon prijst naast het zadel ook de comfortabele zithouding: “De houding op de fiets is redelijk recht en het zadel vond ik ook lekker zitten.” Ook draagt de vering in de voorvork bij aan het uitstekende rijcomfort. Een aandachtspunt is de kleine wielmaat die volgens Dineke wennen is: “De kleine wielmaat vind ik minder prettig. Geeft mij continu het gevoel op een te kleine fiets te rijden.”  

Consumenten testen: de Trek District+ 4 Lowstep-IAZ0EFa8TZiCsUKDVTYJHg

Prestaties

De stille maar krachtige motor van de Trek District+ 4 Lowstep is voor alle testers een pluspunt. “Het vermogen is goed. Je bent redelijk snel op snelheid”, aldus Manon. Ada vult aan: “De motor is geruisloos, fietst soepel. Het vermogen is goed naar wat de fiets aankan, heuvelop gaat eenvoudig en makkelijk.” Dineke bevestigt de kracht van de motor: “De accu was krachtig bij het heuvelop fietsen.” 

De schijfremmen bieden uitstekende remprestaties volgens de testers, zelfs bij noodsituaties. “De remmen werken zeer goed”, zegt Dineke, die de remmen uitvoerig testte tijdens een onverwachte noodstop. “Ik dreigde in een slip te raken, maar de schijfremmen zorgden voor een veilige en snelle stilstand.” Ook Ada is te spreken over de remmen: “De remmen werken goed! Ook bij een noodstop komt de fiets gelijk tot stilstand en glijdt niet weg.” 

Design en afwerking

Over het design en de afwerking zijn de meningen wat verdeeld. Ada vindt het een “mooie fiets, goed model”, terwijl Dineke de oranje kleur minder mooi vindt. Wel waarderen ze de strakke integratie van de accu in het frame.

“De fiets zit comfortabel, het stuur houdt stevig en lekker vast. Ook is het stuur goed verstelbaar naar een comfortabele zithouding."

- Ada

Lange afstanden

Een aandachtspunt is het beperkte accubereik tijdens langere ritten, waar Dineke teleurgesteld over was: “Het accubereik viel me wat tegen. Bij een langere rit heb ik hem zelfs tussentijds moeten opladen.” Aan de andere kant waardeert Dineke de snelle oplaadtijd: “De accu was verrassend snel opgeladen. Vlotter dan ik ken van accu’s die onder de bagagedrager zijn bevestigd.” Tijdens de test is gebruikgemaakt van een 545 Wh accu, maar de Trek District+ 4 is te verkrijgen met verschillende accucapaciteiten: 400 Wh, 545 Wh, 725 Wh of 800 Wh.

Prijs-kwaliteitverhouding

De aanschafprijs is stevig, volgens Dineke, maar ze vindt de fiets door de luxe uitvoering met voorvering en kettingband wel de meerprijs waard. Dineke had wel een betere bevestiging voor het accuklepje (dat vastzit met magneetjes) verwacht in deze prijsklasse.

Consumenten testen: de Trek District+ 4 Lowstep-YDZb-vX4SnyA5fuqPQ5a1g

Conclusie

De Trek District+ 4 Lowstep is een veelzijdige en comfortabele e-bike die uitblinkt in gebruiksgemak voor dagelijks gebruik en recreatieve ritten. De stille, krachtige motor, soepele schakeling en uitstekende remmen worden geprezen. Ook het zitcomfort scoort hoog dankzij de prettige handvatten, het fijne zadel en de voorvering. Enkele aandachtspunten zijn de kleine wielmaat, het accuklepje dat vastzit met magneetjes en het beperkte accubereik tijdens langere ritten. Desondanks is dit een uitstekende keuze voor consumenten die een comfortabele en gebruiksvriendelijke e-bike zoeken voor woon-werkverkeer en recreatief gebruik. 

Pluspunten
  • Comfortabele zithouding 

  • Krachtige en stille motor 

  • Schakelt en remt soepel 

Minpunten
  • Kleine wielmaat 

  • Voelt soms instabiel

  • Los accuklepje  

Meer informatie over deze e-bike?

Bekijk de Trek District+ 4 Lowstep op Kieskeurig.nl

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten