Zo voorkom je dat iOS 7 je iPhone-batterij leeg slurpt

© PXimport

Zo voorkom je dat iOS 7 je iPhone-batterij leeg slurpt

Geplaatst: 19 september 2013 - 08:33

Aangepast: 16 november 2022 - 10:00

Chwhynny Overbeeke

iOS 7 ziet er heel gelikt uit. Het werkt met de iPhone 4 of later, maar op de oudere modellen zijn niet alle functies beschikbaar. Door de geweldige nieuwe functies van het besturingssysteem wordt je batterij echter ook zwaarder belast. Gelukkig kan je hier wat tegen doen.

1. Locatiediensten aanpassen

Apps willen tegenwoordig maar al te graag je locatie weten. Voor sommige apps (zoals Maps) is dat logisch. Maar als andere apps hetzelfde doen terwijl je de bijbehorende functies niet gebruikt, dan kun je hun locatiediensten net zo goed uitschakelen. Naast apps heeft iOS 7 op systeemniveau een heleboel mogelijkheden om je locatie bij te houden. Het uitschakelen van GPS-tracking zorgt alleen voor een langere batterijduur als je dat doet in apps die je veel gebruikt - voor andere apps zal het niet veel verschil maken. Het uitschakelen van alle locatiediensten doe je via Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen.

2. AirDrop uitschakelen

Met iOS 7 heeft de iPhone eindelijk AirDrop ter beschikking (niet beschikbaar op de iPhone 4 of iPhone 4S). Maar deze handige Dropbox-achtige functie vreet energie. Dus zelfs wanneer je AirDrop regelmatig gebruikt, kun je het beter uitschakelen wanneer je er geen gebruik van maakt.

 

© PXimport

Ga naar het nieuwe iOS7 Controlecentrum door met je vinger op het home screen omhoog te swipen. Als je twee keer tikt kun je AirDrop in- of uitschakelen. Schakel meteen ook wifi en Bluetooth uit wanneer je die functies niet gebruikt om extra energie te besparen.

3. Updates op de achtergrond uitschakelen

Met iOS 7 zullen sommige apps verversen terwijl je ze niet gebruikt. Dat is heel handig, maar als je wilt dat je batterij langer meegaat, is dit niet zo prettig. Je kunt het beste de 'Ververs apps op achtergrond'-functie geheel uitschakelen, maar het helpt al als je dat voor slechts een aantal apps doet. Ga naar Instellingen > Algemeen > Ververs apps op achtergrond.

 

© PXimport

4. 3D uitschakelen

Helaas zijn het de prachtige 3D achtergrondeffecten en de dynamische wallpapers die behoorlijk wat energie vreten. En laten we eerlijk zijn, ze doen niets anders dan je home screen verfraaien. Dus als je wilt dat je batterij langer meegaat, kun je de functies uitschakelen door 'Verminder beweging' aan te zetten in het Toegankelijkheid-menu. Bewegende achtergronden zijn geweldig, maar zonder deze extraatjes gaat je batterij een heel stuk langer mee.

 

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000