Zo verwijder je al je e-mails in iOS 9

Apple heeft in iOS 9 een snelle manier toegevoegd om al je e-mailberichten te verwijderen. Hier leggen we uit hoe je dat kunt doen.

In iOS 9 is het eindelijk mogelijk om zonder omwegen alle e-mail in één keer van je iPhone of iPad te verwijderen. Deze optie werkt wel alleen binnen een e-mailaccount, dus je zult dit proces voor elke account moeten herhalen. Lees ook: Zo haal je het meeste uit Mail voor iOS.

Open de Mail app op je iOS-apparaat en ga naar je inbox. Druk op Wijzig in de rechterbovenhoek en kies in de rechteronderhoek Prullenmand. Je krijgt dan een waarschuwing te zien met de vraag of je echt alle e-mails wilt verwijderen. Als je hiermee akkoord gaat, worden alle e-mailberichten naar de prullenmand verplaatst.

Om de e-mails helemaal van je apparaat af te halen moet je naar de Prullenmand gaan, op Wijzig drukken en vervolgens op Verwijder alle drukken.

Als je een Gmail account hebt moet je alle e-mail archiveren in plaats van wissen, omdat Gmail gebruik maakt van een archiveringsfunctie. Als je echt alles helemaal weg wilt hebben, zul je vanaf je desktopcomputer naar de Gmail website moeten gaan en je e-mails daar weggooien.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten