Schoon je Instagram-feed op zonder foto’s kwijt te raken

© PXimport

Schoon je Instagram-feed op zonder foto’s kwijt te raken

Smartphone & tablet

Geplaatst: 13 mei 2021 - 12:55

Aangepast: 14 december 2022 - 10:28

Stefanie Katzenbauer

Wie al een tijdje gebruikmaakt van Instagram, zal naar verloop van tijd oude foto’s en/of filmpjes tegenkomen die een doorn in het oog vormen op je feed. Wie dus zijn of haar Instagram-feed opschonen wil zonder foto’s kwijt te raken, heeft geluk: wij leggen je uit hoe je dit doet. 

De truc is om je foto’s te archiveren in plaats van ze te verwijderen. Als je namelijk eenmaal een Instagram-post verwijdert, dan is hij voor altijd verdwenen. In plaats daarvan kun je ze dus opslaan op een plek waar alleen jij ze nog kunt zien, zonder dat ze het esthetische geheel van je feed verpesten. 

Een post archiveren

Om een Instagram-post te archiveren, ga je eerst naar je profiel en open je de gewenste post. Tik vervolgens op de drie puntjes die rechtsboven aan bij je post staan en kies voor de optie ‘archief’. Zodra je hierop getikt hebt, is de foto verdwenen uit je feed.

Een gearchiveerde foto terugvinden

Ondanks dat de foto misschien verwijderd is op je feed, betekent dat niet dat hij ook daadwerkelijk verdwenen is. Om een gearchiveerde foto terug te vinden, ga je eerst naar je profiel. Tik vervolgens op de drie strepen rechtsboven in het scherm. Als eerste optie in het menu staat de optie ‘archief’. 

© PXimport

Als je hierop tikt krijg je standaard je verhalenarchief te zien. Hiernaast staat echter een pijltje naar beneden. Tik hierop om naar je berichtenarchief te gaan. Vanuit hier kun je al je gearchiveerde posts bekijken en eventueel terug plaatsen op je feed. 

© CIDimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000