Zo kun je dubbele contacten samenvoegen op je iPhone

Het kan gebeuren dat een contact meer dan één keer voorkomt in je lijst met contacten op je iPhone. Hier laten we zien hoe je deze kunt samenvoegen of verwijderen in iOS.

Soms komt een bepaalde persoon meerdere keren voor in je lijst met contacten, bijvoorbeeld onder een andere naam of met andere contactgegevens, of omdat deze persoon vanuit een gekoppelde dienst zoals Gmail of Skype geïmporteerd is. Gelukkig is het mogelijk om items uit je lijst samen te voegen in een kaartbundel, zodat alle informatie over deze persoon netjes bij elkaar komt te staan. Lees ook: Contacten doorzoeken in iOS 9.

Dubbele contacten verwijderen

Ga op je iPhone naar je Contacten en navigeer naar het dubbele item. Druk erop en druk rechts bovenaan in het venster dat verschijnt op Wijzig. Scrol helemaal omlaag en druk op Koppel contact. Je krijgt dan je lijst met contacten te zien waarin je het item kunt selecteren dat je wilt koppelen. Druk wanneer je klaar bent op Gereed.

Als je contacten die onder een verschillende naam in je contactenlijst stonden aan elkaar koppelt, krijg je daarna in de lijst slechts één van deze namen te zien.

Je kunt echter kiezen hoe een gekoppelde contactpersoon op de kaartbundel - en dus in de lijst - wordt weergegeven. Ga naar de kaartbundel en scrol omlaag naar Gekoppelde contacten. Druk op de gewenste naam en kies Gebruik deze naam voor kaartbundel.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000