Contacten doorzoeken in iOS 9

De Contacten app in iOS is een archief met daarin je contacten en hun gegevens, waaronder hun telefoonnummer, e-mailadres, adres, verjaardag enzovoorts. Vanaf iOS 9 is de zoekfunctie in de Contacten app uitgebreid. Hier bespreken we wat je ermee kunt.

Als je bijvoorbeeld naar een naam zoekt, krijg je een lijst met de meest overeenkomende namen als resultaat, met daarbij een preview van het daadwerkelijke resultaat. Lees ook: Zo verberg je recente contacten op de iPhone.

Als de gebruikte zoekterm overeenkomt met een deel van een e-mailadres, adres, sociale media naam, en degelijke worden deze ook weergegeven. Als er gekoppelde contacten zijn, krijg je deze ook als resultaat. De kans dat je vindt waarnaar je op zoek bent is hierdoor veel groter.

Je kunt de Contacten app ook je Mail app laten doorzoeken op contacten die aan je zoekopdracht voldoen met de functie Gevonden in Mail. Als je liever niet wilt dat de Mail app doorzocht wordt, moet je naar Instellingen > Mail, Contacten, Agenda gaan en Contacten uit Mail uitzetten.

Bovendien voegt iOS 9 automatisch contactgegevens die in de Mail app gevonden zijn toe aan de Contacten app. Deze informatie is echter alleen lokaal, wat betekent dat de wijzigingen alleen op dat specifieke apparaat worden doorgevoerd en niet naar Apple worden gestuurd. Er wordt niets gewijzigd zonder jouw toestemming.

Als je dit liever niet wilt, kun je de optie Gevonden in Mail uitschakelen in Instellingen > Mail, Contacten, Agenda onder Contacten. Als je door een onbekend nummer gebeld wordt zal iOS 9 dan voortaan ook geen suggesties meer geven.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten