Zo kun je de Verloren-modus gebruiken

De Verloren-modus vergrendelt je iOS-apparaat in geval van verlies of diefstal, zodat anderen geen toegang tot je persoonlijke data hebben. Hier leggen we uit hoe je deze modus kunt gebruiken.

Als de Verloren-modus is ingeschakeld, kan er een door jouzelf geschreven boodschap op het scherm getoond worden. Bijvoorbeeld met je contactgegevens zodat een eerlijke vinder je apparaat terug kan brengen. Bovendien worden alle meldingen en geluiden uitgeschakeld. Lees ook: Hoe maak je je iPhone waardeloos voor dieven?

Om de Verloren-modus in te schakelen, moet je naar Zoek mijn iPhone op iCloud.com gaan en onder Alle apparaten het apparaat selecteren dat je kwijt bent. Klik vervolgens op Verloren-modus en volg de instructies op het scherm.

Als je een iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s of iPhone 6s Plus in de Verloren-modus zet en je pasjes hebt opgeslagen in Wallet voor Apple Pay worden deze automatisch geblokkeerd, ook al is je iPhone offline. Als je de Verloren-modus weer uitschakelt en opnieuw inlogt op iCloud.com, zullen je pasjes weer gewoon bruikbaar zijn.

Als je apparaat eenmaal in je Verloren-modus staat en online is, kun je het toestel volgen omdat de locatiediensten tijdelijk ingeschakeld worden. Is je apparaat offline, dan start het volgen pas als het online komt.

Om de Verloren-modus uit te schakelen (omdat je bijvoorbeeld je apparaat weer terug hebt), moet je de toegangscode op het apparaat invoeren of naar Zoek mijn iPhone op iCloud gaan, onder Alle apparaten het apparaat in kwestie selecteren en op Stop verloren-modus klikken.

Om de informatie te wijzigen, selecteer je onder Alle apparaten het apparaat en pas je onder Verloren-modus je gegevens aan.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten