Hoe maak je je iPhone waardeloos voor dieven?

Je moet er toch niet aan denken dat je iPhone gestolen wordt? Helaas is het een reële angst, iPhones zijn nu eenmaal duur en heel populair. Diefstal is niet altijd te voorkomen, maar je kunt wel de kans vergroten dat je hem terugvindt. Hoe doe je dat precies?

Schakel allereerst Zoek mijn iPhone in door op je iPhone naar Instellingen / iCloud te aan en daar het schuifknopje bij Zoek mijn iPhone aan te zetten. Op je pc of Mac ga je naar de website van iCloud.com. Zorg voor een goede toegangscode en zorg dat de toegangscode niet pas na een uur wordt gevraagd. Daarmee hebben we direct de open deuren behandeld die je zelf ook wel had kunnen bedenken (al is het helaas realiteit dat veel mensen zelfs geen toegangscode gebruiken voor hun iPhone). Lees ook: 5 tips om ruimte vrij te maken op je iPhone.

Toegang tot het bedieningspaneel vergrendelen

Het is natuurlijk superhandig dat je het bedieningspaneel (dat paneel dat verschijnt wanneer je van onderen naar boven veegt) rechtstreeks vanuit het standby-scherm kunt benaderen. Maar het is ook riskant, want een dief kan daardoor je iPhone in vliegtuigmodus zetten, en dat maakt die hele functie vrij nutteloos. Gelukkig kun je toegang tot het bedieningspaneel in Standby-modus vergrendelen. Navigeer naar Instellingen / Bedieningspaneel en schakel de optie Op toegangsscherm uit.

© PXimport

Schakel toegang tot het bedieningspaneel uit voor het toegangsscherm.

Gebruik een ingewikkeldere toegangscode

Dat het slim is om een toegangscode te gebruiken hoeven wij je waarschijnlijk niet te vertellen. Maar wist je ook dat je kunt kiezen voor een ingewikkeldere code dan eentje met slechts vier cijfers? Dit maakt het voor dieven uiteraard een stuk lastiger om je toegangscode te kraken.

Je kiest zo'n ingewikkeldere code door te navigeren naar Instellingen / Touch ID en toegangscode. In dit menu schakel je de optie Eenvoudige code uit, waarna je een code kunt invoeren die zo ingewikkeld is als je zelf wilt (maar niet té ingewikkeld). Hoe moeilijker je het dieven maakt, des te meer tijd heb je om Zoek mijn iPhone in te schakelen.

© PXimport

Maak je toegangscode zo ingewikkeld mogelijk.

Ping sturen naar Apple

Zoek mijn iPhone is superhandig, maar je hebt er natuurlijk niets aan als je je telefoon ergens hebt laten liggen hij is uitgevallen omdat de batterij leeg is. Om die reden heeft Apple een handige functie toegevoegd aan Find my iPhone, die je wel even zelf moet inschakelen. Wanneer je gaat naar Instellingen / iCloud / Zoek mijn iPhone dan zie je daar de optie Stuur laatste locatie. Vlak voordat je iPhone zichzelf uitschakelt vanwege een lege batterij, zal de locatie van het toestel nog even worden doorgegeven. Op die manier kun je met Zoek mijn iPhone alsnog je toestel terugvinden, zelfs al staat het inmiddels uit.

© PXimport

Met deze handige optie laat de iPhone z'n laatst bekende locatie weten.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten