Zo kun je de standaard apps van iOS 9 verbergen

De standaard apps van iOS kunnen niet verwijderd worden. Maar als je er een aantal niet gebruikt is het prettig om ze niet constant tegen te komen. Hier leggen we uit hoe je deze apps kunt verbergen in iOS 9.

De apps die standaard met iOS worden meegeleverd kunnen vooralsnog niet verwijderd worden. Gelukkig is het wel mogelijk om de individuele apps te verbergen zodat je een mooi opgeruimd beginscherm hebt. Verborgen apps nemen nog wel gewoon opslagruimte in beslag omdat ze toch nog op je apparaat aanwezig zijn, ook al worden ze niet weergegeven. Lees ook: Zo kun je foto's verbergen in iOS 9.

Zo 'verwijder' je de standaard apps

Om standaard iOS apps te verwijderen moet je het volgende doen: zoek naar de iconen van de apps die je wilt verbergen en zet ze in een willekeurige map. Open deze map en houd het icoon van de ongewenste app ingedrukt totdat de het icoon gaat wiebelen. Laat het icoon los op de laatste pagina binnen de map, zodat het daarheen verplaatst wordt. Houd het icoon daarna opnieuw ingedrukt en sleep het naar de laatste lege pagina van de map (een nieuwe pagina). Blijf het icoon ingedrukt houden en druk tegelijkertijd op de thuisknop. De app zal dan meteen verborgen worden. Herhaal het proces voor elke app die je wilt verbergen.

Het is daarna nog wel mogelijk om de verborgen apps te gebruiken. Ze staan immers nog altijd gewoon op je apparaat. Om verborgen apps te benaderen zul je Spotlight moeten gebruiken om ernaar te zoeken, omdat ze anders niet worden weergegeven.

Addertje onder het gras

Helaas moet je elke keer dat je je iOS apparaat opnieuw opstart het hieronder beschreven proces herhalen. Dat lijkt een enorm nadeel, maar in de praktijk starten mensen hun apparaat niet zo heel vaak opnieuw op, tenzij de batterij leeg is geraakt natuurlijk of er iets niet helemaal naar behoren werkt.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten