Zo kun je foto's verbergen in iOS 9

Vanaf iOS 8 kun je foto's verbergen in de Momenten weergave van de Foto's app, maar in iOS 9 moet je hiervoor iets anders doen. Hoe werkt het tegenwoordig?

De Momenten weergave is een overzicht van alle foto's en video's die rond hetzelfde tijdstip en op dezelfde locatie genomen zijn. Als je in de Foto's app in iOS 8 of iOS 9 foto's verbergt, worden ze niet meer in de Momenten weergave getoond, maar nog wel in de andere albums. Lees ook: Zo verstop je je gevoelige foto's.

© PXimport

De Momenten-weergave in de Foto's app in iOS 9.

In iOS 9 moet je naar de Foto's app gaan en de foto/foto's opzoeken en selecteren die je wilt verbergen. Je kunt meerdere foto's tegelijk selecteren door bovenaan het scherm om Selecteer te drukken en met je vinger foto's te markeren. Druk als je klaar bent op het icoon van een vierkant met een omhoog wijzend pijltje erin, en selecteer Verberg.

Er verschijnt dan een pop-up menu, waarin je op Verberg foto moet drukken om akkoord te gaan. Voortaan is deze foto alleen nog in alle andere albums te zien, en niet in Momenten.

Om al je verborgen foto's te zien, moet je naar het album Verborgen gaan. Om het verbergen ongedaan te maken zodat een foto weer zichtbaar is in Momenten, moet je in deze map de foto/foto's in kwestie selecteren, op het icoon van een vierkant met een omhoog wijzend pijltje erin drukken en Hef verbergen op selecteren.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten