Zo gebruik je je Android-telefoon als hoortoestel

© Prostock-studio

Zo gebruik je je Android-telefoon als hoortoestel

Geplaatst: 20 februari 2024 - 09:01

Wesley Akkerman

Heb je gehoorproblemen? Kun je de gesprekken in je favoriete podcasts moeilijk volgen? Dan kan het handig zijn om te investeren in een goed gehoorapparaat. Maar je kunt ook eerst checken wat andere hardware voor je kan betekenen, zoals je eigen Android-smartphone en set (draadloze) oordoppen.

Zo gebruik je je Android-telefoon als hoortoestel-TZ3An7F1TaaoXfXUnJrE2A

Als je je Android-telefoon als hoortoestel wil inzetten, dan moet je aan een aantal eisen voldoen. Ten eerste heb je minimaal Android 8.1 nodig. De kans is groot dat je die versie hebt, maar dat check je bij Instellingen > Over de telefoon. Ook is het handig als je alvast een setje oordoppen of een mooie koptelefoon gekoppeld hebt. Maar een enkele oordop is misschien het minst opvallend, als je daar rekening mee wilt houden. Vervolgens download je de Geluidsversterker uit de Google Play Store.

Zodra je die app gedownload hebt, kan het zijn dat die niet in de lijst of lade met apps staat. Je kunt hem dan via de Play Store openen. Nadat je hem geopend hebt, vraagt de app of die toegevoegd moet worden aan de app-lade, zodat je hem de volgende keer gemakkelijker kunt vinden. De keuze is aan jou.

Ook moet je even bedenken of je constant een icoontje in beeld wil hebben staan, dat aangeeft dat de app het geluid versterkt. Voor het gebruikt maakt het echter weinig uit.

Zo gebruik je je Android-telefoon als hoortoestel-Joi8rYLbQ9u-lP-x7Zvq1g

Zo gebruik je de Android-geluidsversterker

Nadat je de app geopend hebt, kun je twee soorten geluiden versterker. Dat kan omgevingsgeluiden zijn, zodat je alles en iedereen om je heen beter hoort en verstaat. Maar je kunt ook de media op je smartphone een boost geven. Dan hoor je video’s en muziek veel beter dan voorheen. De standaardmodus is echter dat de versterking uitstaat. In beeld staan twee knopjes: Microfoon van telefoon en Media van telefoon. Door op één van de knoppen te tikken, versterk je dat geluid.

Kies je voor optie één, zorg er dan voor dat de microfoon van je telefoon altijd in de buurt is van degene die spreekt. Als je wil kun je hiervoor de gespreksstand gebruiken, en kun je je camera richten op de spreker. Je kunt ook vragen over die jouw telefoon vasthoudt en gebruik wil maken van de selfiecamera, zodat diegene weet hoe hij of zij het beste in de microfoon kan praten. Tot slot kun je zelf nog wat instellingen tweaken, zoals geluidsonderdrukking en in welke mate en versterkt wordt.


0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten