Wolfgang AT-AS40W: Lichte tegenvaller

© PXimport

Wolfgang AT-AS40W: Lichte tegenvaller

Smartphone & tablet

Geplaatst: 28 november 2014 - 09:00

Aangepast: 16 november 2022 - 09:54

Lennart Koster

Wolfgang is op dreef. Ze blijven met nieuwe, betaalbare smartphones komen. Veel van deze smartphones hebben een verkoopprijs van rond de honderd euro, waardoor ze zich echt richten op consumenten met een laag budget. Eén van deze smartphones is de Wolfgang AT-AS40W.

De Wolfgang AT-AS40W is opvallend licht

Als je het toestel voor het eerst in je hand neemt, merk je direct dat hij ontzettend licht is. Zelfs als je de accu in de telefoon hebt gestopt, weegt hij maar 140 gram. Dit maakt het vasthouden erg prettig. Het design is verder vrij saai en heeft veel weg van de andere Wolfgang-toestellen. Niet echt innoverend dus. Er zit zoals op elk Wolfgang toestel een zilverkleurige rand die langs het toestel loopt. De achterkant loopt iets af en is van simpel plastic. Natuurlijk ontbreekt, net zoals bij alle andere Wolfgang toestellen, het grote Wolfganglogo niet.

© PXimport

Ook op deze Wolfgang ontbreekt het grote Wolfgang logo niet.

Aan de voorkant zie je een vrij dikke zwarte rand met daarin een vier inch scherm. Die grote dikke rand zie je terug bij veel Wolfgang-toestellen in deze prijsklasse. Het enige echt nieuwe is de camera achterop. Die heeft een prominentere plek gekregen met een zilverkleurige rand eromheen en een stukje glas dat zowel over de lens als over de flitser gaat. Het design van de Wolfgang AT-AS40W is dus op de camera na niet veel anders dan we gewend zijn en daarom wat saai. Maar gezien de prijs klagen we niet.

© PXimport

Je kan met de meegeleverde klepjes zelf kiezen voor een witte of een zwarte achterkant.

Slechte kijkhoek en lage resolutie

Smartphones zoals de Samsung Galaxy S5 of de Apple iPhone 6 hebben geweldige schermen aan boord, maar daar betaal je de volle mep voor. Helaas is dit ook een heel duur onderdeel van je telefoon, waardoor er bij goedkopere telefoons vaak op de beeldschermen bezuinigd wordt. Dat zie je ook terug in deze Wolfgang AT-AS40W. Het scherm van vier inch valt tegen. De kijkhoek is erg slecht. Dit komt waarschijnlijk omdat het scherm wat dieper ligt en dat er op het scherm nog een glazen plaat ligt. Dit zie je ook terug bij andere toestellen van Wolfgang. De kijkhoek hebben ze dus helaas nog steeds niet weten te verbeteren. Ook de resolutie is met 800x480 pixels ook niet hoog, waardoor het beeld niet heel scherp is.

© PXimport

De kijkhoek van het scherm valt flink tegen.

Beperkte prestaties

De prestaties van deze telefoon zijn prima voor de dagelijkse dingen. Je moet er geen zware games op zetten en ook niet te veel apps. De telefoon beschikt over 512MB geheugen en heeft een opslag van vier gigabyte waarvan er 1GB beschikbaar is voor apps.

Wat wel tegenvalt is de accuduur. De telefoon beschikt over een accu van slechts 1200 mAh. Dit is enorm weinig als je het vergelijkt met zijn grotere broers, die vaak meer dan 2000 mAh aan boord hebben. Op zicht is dit geen groot probleem. Door het mindere scherm en de minder goede processor, verbruikt hij minder stroom. Toch zul je als je toepassingen als mobiel internet en GPS aan hebt staan en het toestel vrij intensief gebruikt geen volle dag gebruik op een acculading halen.

© PXimport

Vooral de accu valt tegen: slechts 1200 mAh.

Conclusie

Deze Wolfgang is prima voor iemand die sporadisch zijn smartphone wilt gebruiken voor wat standaard taken als Whatsappen of een spelletje Wordfeud. Ga je hem intensiever gebruiken, dan ga je toch snel ergeren aan een aantal dingen. Hierbij springen voornamelijk het scherm en de accuduur eruit. Wolfgang kan heel goed telefoons maken voor een klein budget, maar met een prijs van honderd euro valt deze Wolfgang een beetje tegen en kan je beter nog even verder sparen voor een telefoon met wat betere specificaties.

5,0

ONS OORDEEL

Pluspunten

Gewicht

Minpunten

Accu

Beeldscherm

Prestaties

Conclusie

Wolfgang AT-AS40W ----------------- **Prijs** €99,99 **Besturingssysteem:** Android 4.2 **Beeldscherm:** 4 inch (800x480) **Camera:** 5 megapixel (0,3 megapixel voorop het toestel) **Processor:** 1,3 GHz Dual-Core **Werkgeheugen:** 512 MB **Opslaggeheugen:** 4 GB **Uitbreidbaar geheugen:** Micro-sd **Afmetingen:** 124 mm x 64 mm x 11 mm **Gewicht:** 140 gram **Accu:** 1200 mAh **Bijzonderheden:** Dual-sim functie...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000