WhatsApp ondersteunt meerdere smartphones

© PXimport

WhatsApp ondersteunt meerdere smartphones

Geplaatst: 29 april 2022 - 08:32

Aangepast: 25 november 2022 - 11:35

Joris Peterse

Binnenkort kun je je WhatsApp-account op meerdere smartphones gebruiken. Door je smartphone te registreren als Companion Device kun je straks ook op een andere smartphone of tablet appen.

De ontwikkelaars van WhatsApp zitten vooral de afgelopen weken niet stil. Zo werd duidelijk dat de app-ontwikkelaars bezig zijn met een vernieuwde camera-interface en we emoji-reacties en communities kunnen verwachten. De nieuwe functies zijn ontdekt door Wabetainfo.com.

Link New Mobile Device

De komende nieuwe functie die WhatsApp-ontwikkelaars nu uit de hoge hoed toveren heet ‘Link New Mobile Device’. De naam zegt het eigenlijk al. Hiermee koppel je je bestaande WhatsApp-account aan een extra smartphone of aan een tablet. Via de app kun je dan berichten versturen met je andere smartphone. Een beetje vergelijkbaar met WhatsApp Desktop of WhatsApp in de browser.

Het koppelen gaat ook via een vergelijkbare manier. Met je tweede smartphone scan je een qr-code die getoond wordt op het scherm van je hoofdtoestel. Vervolgens worden de WhatsApp-gegevens gesynchroniseerd, zodat je WhatsApp op je tablet of tweede smartphone (bijvoorbeeld je werktoestel) kunt gebruiken.

De functie werkt op zowel iOS- als Android-apparaten en is voor sommige betagebruikers al uit te proberen. Wanneer de mogelijkheid om te appen op meerdere smartphones en tablets voor iedereen beschikbaar komt is op het moment van schrijven nog onduidelijk.

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000