Waterbestendige Sony Xperia V nu verkrijgbaar

De Sony Xperia V is nu verkrijgbaar in Nederland. Deze waterbestendige smartphone is geschikt voor het 4G-netwerk van KPN en verkrijgbaar in zwart en wit. De verkoopadviesprijs bedraagt 499 euro.

Dit heeft Sony bekendgemaakt. De smartphone is overigens nog niet voorradig via de eigen webshop van de elektronicafabrikant. Ook moet Sony nog de prijs aanpassen op de productpagina van de Xperia V. Deze staat nu nog op 529 euro.

Op dit moment wordt het snelle 4G netwerk uitgerold door KPN in de regio rond Amsterdam (Amsterdam, Alphen aan de Rijn, Amstelveen, Beverwijk, Haarlem, Purmerend en Zaandam). De Xperia V is hier helemaal klaar voor en volgens Sony gericht op snelheid. Voor 4G is dit zeker een plus voor het bekijken van videostreams. Maar het meest in het oog springt nog de claim van Sony dat de Xperia een beetje water of stof niet erg vindt. Volgens het consumentenelektronicabedrijf kun je met de Xperia V rustig in de regen blijven bellen of, ook niet onbelangrijk, bij het aanrecht e-mailen.

Behuizing
Sony durft hiervoor in de disclaimer echter geen garantie te geven. De behuizing moet wel goed afgesloten zijn, en chemische vloeistoffen en zout water zijn uit den boze. Dit valt te lezen in de kleine lettertjes die onderaan de specificaties staan. “De Xperia V is stofbestending en spuitwaterdicht conform de aanduidingen IP55 en IP57. Vooropgesteld dat alle poorten en de behuizing goed afgesloten zijn, (i) is de telefoon beschermd tegen waterspetters bij lage druk van alle mogelijke richtingen in overeenstemming met IP 55 en/of (ii) kan de telefoon tot 30 minuten op 1 meter diepte in zoetwater ondergedompeld worden in overeenstemming met IP 57. De telefoon is niet ontworpen om te drijven of om onder water bruikbaar te zijn buiten de normenclassificatie IP55 of IP57 en kan niet aan vloeibare chemicaliën worden blootgesteld. Als de telefoon of batterij tekenen van vloeistof vertonen, vervalt de garantie”, aldus Sony.

Android 4.0
De smartphone draait met het besturingssysteem Android 4.0 en is uitgerust met een 1,5 gigahertz Snapdragon S4 dualcoreprocessor en 1 gigabyte werkgeheugen. Het toestel beschikt over een 13 megapixelcamera. Het 4,3 inch touchscreen is met een resolutie van 1280 x 720 minder spectaculair dan dat van de concurrentie. De Xperia V heeft tot 8 gigabyte opslagruimte. Deze kan worden uitgebreid met een micro sd-geheugenkaartje. De afmetingen bedragen 129 x 65 x 10,7 mm en het gewicht is 120 gram.

Gesprekstijd
De gesprekstijd bedraagt volgens Sony maximaal 7 uur. Dat is prima voor een hele werkdag, mits er niet te veel video wordt gekeken. Voor het afspelen van video bedraagt de maximale batterijduur maar 4 uur.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000