Wat zijn de verschillen tussen de Galaxy S6 Edge en S7 Edge?

© CIDimport

Wat zijn de verschillen tussen de Galaxy S6 Edge en S7 Edge?

Geplaatst: 22 februari 2016 - 14:43

Aangepast: 26 augustus 2022 - 20:32

Redactie ID.nl

De Galaxy S6 Edge is voor Samsung een grote hit gebleken. Geen wonder dat er van de S7 ook een Edge-variant uitkomt. Hoewel de toestellen erg op elkaar lijken, zijn er wel degelijk verschillen. Dit overzicht helpt je bepalen of het tijd is voor een upgrade.

Scherm

De Galaxy S7 Edge is groter dan de S6 Edge, met een schermdiagonaal van 5,5 inch t.o.v. 5,1 inch. De resolutie is met 1440x2560 pixels gelijk gebleven. Hoewel de behuizing van hetzelfde materiaal is gemaakt, is de S7 Edge spatwaterdicht en stofbestendig.

Winnaar: Onbeslist, het hangt er maar net vanaf wanneer je een smartphone te groot vindt (en of je 'm veel in de buitenlucht gebruikt)

Snelheid

De Galaxy S6 draaide op de Exynos 7420-processor, terwijl zijn opvolger de opvolger meekrijgt. Deze Exynos 8890-cpu is ongeveer de helft sneller. Daarbij is er ook meer werkgeheugen aan boord: 4 GB RAM in de S7 Edge t.o.v. 3 GB in de S6 Edge.

Winnaar: S7 Edge

Camera

Op het eerste gezicht lijkt de camera in de S7 Edge slechter dan in de S6 Edge. Het nieuwe toestel heeft een 12 mp-variant, zijn voorloper heeft 16 mp. Staar je daar echter niet blind op, want de sensor in de S7 Edge is een stuk beter. Door het lagere diafragma maak je bij weinig licht beter foto's. Ook focussen gaat razendsnel door de Dual Pixel-technologie.

Winnaar: S7 Edge

Opslagruimte

De S6 Edge is in drie varianten verkrijgbaar, met 32 GB, 64 GB of 128 GB opslagruimte. Daar blijft het ook bij, want een micro-sd-slot ontbreekt. In de S7 Edge is 's ie terug. Hoewel er alleen een 32 GB-model van uitkomt, kun je uitbreiden tot max 200 GB.

Winnaar: S7 Edge, maar koop er wel een micro-sd-kaartje bij

Besturingssysteem

De Galaxy S7 Edge draait uit de doos op de nieuwste Android-versie, Android 6.0 Marshmallow. Maar sinds kort is deze ook beschikbaar gesteld voor de S6 Edge. Samsungs TouchWiz draait er overheen en zou minder bloatware bevatten op de S7. Of dat zo is, kunnen we later pas testen. We weten bijvoorbeeld al dat McAfee AntiVirus er weer op staat.

Winnaar: Onbeslist, zo lang je de S6 up-to-date houdt

Accucapaciteit

Op accugebied maakt de S7 Edge een behoorlijke sprong voorwaarts. De capaciteit is 3600mAh t.o.v. 2600mAh in de voorganger. Draadloos opladen is in verbeterde vorm weer van de partij. In het kort: de S7 Edge gaat langer mee en zit sneller vol.

Winnaar: S7 Edge

Prijs

Wanneer de S7 Edge vanaf 11 maart in de winkels ligt, betaal je er 799 euro voor. De Galaxy S6 Edge heeft een adviesprijs van 599 euro. Een flink verschil dus, waarbij de S6 Edge in vergelijking nog nauwelijks verouderd is.

Winnaar: S6 Edge

Lees hier over de S7 en S7 Edge aankondiging. Een eerste hands-on indruk van de toestellen vind je hier.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten