Waarom is Safari grijs op mijn iPhone?

© PXimport

Waarom is Safari grijs op mijn iPhone?

Geplaatst: 1 februari 2019 - 12:53

Aangepast: 24 november 2022 - 13:34

Martin Gijzemijter Gijzemijter

Soms lijken er dingen te gebeuren op je iPhone die je niet zelf veroorzaakt is. In de meeste gevallen heb je dat echter wel, maar zonder er zelf van op de hoogte te zijn. Zo zou het zomaar ineens kunnen zijn dat de interface van Safari grijs is op je iPhone, in plaats van het traditionele wit. Heeft Apple dan zomaar Dark Mode ingeschakeld? Nee, het antwoord is veel eenvoudiger.

Op het moment van schrijven heeft iOS 12 nog geen Dark Mode, maar is er wel een manier om de kleuren om te draaien op je iPhone. Je doet dit door te navigeren naar Instellingen / Algemeen / Toegankelijkheid en vervolgens te drukken op Aangepaste weergave. Je kunt hier de kleuren inverteren, zodat wat licht is, donker wordt en andersom. Hoewel dit effect lijkt op wat je te zien krijgt als iOS ineens een grijze interface is, achten we de kans klein dat je deze optie per ongeluk hebt ingeschakeld, immers, zoals je hebt gezien is het nogal ver weggestopt in de instellingen.

Privémodus

Wat er zeer waarschijnlijk aan de hand is, is dat Safari grijs is op je iPhone om aan te geven dat je de privémodus hebt ingeschakeld (en dit kan wél prima per ongeluk). Dat is overigens helemaal geen slechte zet, browsen in privémodus betekent dat niet alle sites zomaar uw internetgedrag kunnen volgen en dat is in deze tijd van voortdurend datalekken geen overbodige luxe. Om duidelijk aan te geven dat je je in de privémodus bevindt, heeft Apple dus besloten om Safari in deze modus een grijze interface te geven. Het kan natuurlijk zo zijn dat je, nu je de oorzaak weet van de andere kleurstelling, het eigenlijk wel prima vindt zo. Wil je echter toch terug naar de witte interface, druk dan op het pictogram met de tabbladen, en vervolgens linksonder op Privé. Je zult zien dat de interface zich onmiddellijk weer aanpast naar de oude vertrouwde kleur.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000